В навечерието на празника на българската духовност и култура, в

...
В навечерието на празника на българската духовност и култура, в
Коментари Харесай

Връчиха Годишните награди за образование и култура на община Свищов

В навечерието на празника на българската нематериалност и просвета, в салона на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови ” се организира церемонията по връчване на Годишните награди за обучение и просвета на община Свищов. Програмата бе открита с „ Танц на буквите “, в осъществяване на децата от ДГ „ Васил Левски “ с живописен началник Явор Узунов и одобрение от кмета на община Свищов Генчо Генчев. Директорът на дирекция „ Култура и културно завещание ” Росен Маринов, бе главният уредник и водещ на събитието, което всички чакаха с неспокойствие. Той акцентира, че днешното събитие, проведено от община Свищов, събира най-изявените и най-успели хора, в региона на културата и образованието, с цел да ги удостои със справедливо внимание и почитание. Имената на заслужилите деятели в региона на културата и образованието ще бъдат удостоени с награди в категориите: Деятел на културата; Активна читалищна дейност; Учител на годината; Принос в образованието; Цялостен принос в образованието и културата, и Достоен за Свищов.

Церемонията стартира с категорията „ Деятел на културата ”, в която бяха направени 8 номинации на читалищни дейци от община Свищов. С наградата „ Деятел на културата ” бе почетен Йордан Герчев, а премията за дългогодишната и разностранна активност в региона на културата като хорист, танцьор, читалищен деятел и настоятел, уредник на разнообразни събития от локално, районно, национално и интернационално значение му бе връчена персонално от кмета на Свищов Генчо Генчев.

Останалите седем читалищни дейци, номинирани в тази категория – Спаска Цветина, Юлка Друмева, Даниела Данаилова, Йорданка Славова, Георги Ангелов, Валя Георгиева, Атанаска Блажинова, бяха удостоени с грамоти за „ Активна читалищна активност “, които им бяха връчени от Таня Ликова.

Със специфична грамота за „ Високи креативен достижения “, кметът на Свищов удостои създателя на Арт център „ Творецът “ Явор Узунов, който единствено за няколко години съумя да болести с ентусиазма си десетки деца и да ги увлече в изкуството на театъра, и танца. Плод на неговите старания са голям брой награди и оценки на национално равнище, а сега неговият Център е измежду най-предпочитаните места за изкуство в Свищов.

Наградите за „ Учител на годината ” бяха разпределени в четири категории, поради четирите разнообразни стадия в просветителния развой. Избраните за Учители на годината бяха показани посредством къси видеоклипове, през погледа на своите възпитаници, сътрудници и съграждани, които с доста обич и почитание се изрекоха за тях и техния професионализъм. Отличените учители бяха наградени от зам.-кметовете Анелия Георгиева и Бедри Алиев, и секретаря на Общината Любомира Петрова.
 %d1%8f%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%83%d0%b7%d1%83%d0%bd%d0%be%d0%b2  %d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d1%87%d0%b5%d0%b2  %d0%b2%d1%80%d1%8a%d0%b1%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b0
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР