В навечерието на последния си двубой с екипа на Ювентус

...
В навечерието на последния си двубой с екипа на Ювентус
Коментари Харесай

Прощалното писмо на Джиджи

В навечерието на последния си дуел с екипа на Ювентус капитанът Джанлуиджи Буфон трогна ентусиастите с послание в обществените мрежи. Вратарят се разделя с обичания си клуб, в който прекара последните към 17 години или по-точно 6111 дни.

Ето какво написа той:

6111 дни. 6111 момента на същинска пристрастеност. Радост, сълзи, загуби и победи. Благодаря на всички. Направихте по този начин, че всеки момент с фланелката на Ювентус беше специфичен. Тази фланелка ми стана като втора кожа, която носих, обичах и уважавах, ценях и защитавах, без да се щадя, тъй като тя вечно стана част от мен.

Пътешествието ми наближава своя край. Затварям книгата, която написахме всички дружно. Емоциите са прекалено много, те ме преизпълват. Започвам нова книга в живота си, това е неизбежно. Юве е по-голям от всеки обособен футболист и ще продължи да написа значими страници в своята книга, която няма да има край.

ДНК-то на този клуб е неповторимо и несравнимо с нищо - то е потресаващо и неповторимо. Юве е моето семейство и дом. Даде ми повече, в сравнение с аз му дадох. Дойдох на стадиона на Ювентус с колело.
Бях доста млад. Искам да си потегли по този начин, че да се насладя на всеки момент, да усещам още веднъж насладите и разочарованията. Искам да осъзная, че вечно ще остана обвързван с мястото, което назовавам собствен дом. Завинаги. Искам да поздравя съотборниците и приятелите, които вечно ще останат мои братя.

Завинаги ваш, Джанлуиджи Буфон

Все още няма изясненост накъде ще продължи италианецът - дали ще продължи да играе за различен тим, или ще приключи кариерата си и ще заеме някаква управителна служба. Серия А 38 кръг, събота 19 май  Ювентус 16:00предстои  Верона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР