В навечерието на посещението си в Москва китайският президент Си

...
В навечерието на посещението си в Москва китайският президент Си
Коментари Харесай

Си Дзинпин към Путин: Няма лесни решения на сложни проблеми

В навечерието на визитата си в Москва китайският президент Си Дзинпин написа публикация за съветските медии, в която приказва за руско-китайските връзки и особено визира войната в Украйна.

По-рано китайските медии разгласиха публикация на съветския президент Владимир Путин.

Китайският водач съобщи, че Китай заема справедлива и безпристрастна позиция във връзка с спора и поставя дейни старания за реализиране на мир.

" Това включва нуждата да се зачитат задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, да се зачитат рационалните опасения за сигурността на всички страни, да се поддържат всички старания за спокойно разрешаване на украинската рецесия и да се подсигурява стабилността на международните индустриални и снабдителни вериги ", написа той.

Си Дзинпин напомни и своя проект за споразумяване на спора от 12 точки, който беше оповестен във времето на годишнината от съветското навлизане в Украйна. На Запад задачите на проекта бяха наречени нереалистични.

" Няма лесни решения на комплицирани проблеми. "

Убедени сме, че рационалният излаз от украинската рецесия и пътят към дълготраен мир и всеобща сигурност в света ще бъдат открити, в случай че всички се управляват от концепцията за обща, всеобхватна, кооперативна и устойчива сигурност и продължат разговора и консултациите по обективен, внимателен и прагматичен метод ", написа китайският водач в публикацията си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР