В навечерието на посещението на президента на Аржентина в Москва

...
В навечерието на посещението на президента на Аржентина в Москва
Коментари Харесай

Аржентина: Глобална Британия е империалистически реликт

В навечерието на визитата на президента на Аржентина в Москва представителят на външното министерство на тази страна благодари на Русия за поддръжката й в териториалния спор с Англия.

„ Ние високо ценим поддръжката на Китай и Русия за Аржентина при признаването на аржентинския суверенитет над Малвинските острови “, сподели пред кореспонденти в United World International. Гилермо Кармона, държавен секретар по въпросите на Малвинските острови, Антарктика и Южна Атлантика в аржентинското министерство на външните работи.

На 3 февруари президентът на Аржентина Алберто Фернандес ще посети Москва. По време на визитата ръководителят на южноамериканската република има намерение да организира диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин. В дневния ред на двамата водачи, съгласно ТАСС са " съдействието в региона на имунизациите против ковид, вложенията и други тематики от съвместен интерес ".

На 1 февруари английският министър председател Борис Джонсън посети Киев, където даде обещание да помогне на Украйна в битката против хипотетичната „ съветска инвазия “. Обединеното кралство показва желанието си да играе ролята на основен сътрудник на режима в Киев в ескалацията на напрежението към Украйна.

Според представител на аржентинското външно министерство опитите на Англия да играе ролята на международна мощ са " империалистическа светиня ".

„ След Брекзит Обединеното кралство и неговите консервативни държавни управления стартираха по този начин наречената „ световна Англия “. Това е нов план за препозициониране на Обединеното кралство в интернационален проект ", изясни аржентинският политик.

" Наред с другите принадлежности, той (този проект) е обвързван с преразглеждане на политиката за защита и сигурност с ясна рекламация за световна роля. С други думи, тази идея показва по някакъв метод империалистически реликт “, сподели Гилермо Кармона.

Малвинските острови (наречени Фолклендски острови във Великобритания) са територия в южния Атлантически океан край крайбрежията на Аржентина.

В момента те са окупирани от Обединеното кралство. През 1982 година Аржентина направи опит да освободи островите, само че бе победена във боен спор с Англия. Островите са от стратегическо значение, на техния шелф са открити и въглеводородни залежи.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР