В навечерието на Олимпийските игри в Токио в ТУ-Варна беше

...
В навечерието на Олимпийските игри в Токио в ТУ-Варна беше
Коментари Харесай

Олимпийски студентски клуб учредиха в Технически университет - Варна

В навечерието на Олимпийските игри в Токио в ТУ-Варна беше основан Олимпийски студентски клуб. Основната цел на организацията е да популяризира концепциите и посланията на олимпийското придвижване измежду младежите.

Идеята за основаване на клуба има предистория в университета. През последните три години ст. учител Николай Янчев от секция „ Физическо образование и спорт “ взе участие два пъти със студенти от университета в Националната олимпийска академия.
На учредителното съвещание беше определен Управителен съвет и признат правилник. Рождената дата на клуба - 25.02.2020 година е вписана в формалните документи, дружно с имената на деветимата запалянковци с олимпийски дух, които го основаха.

Сред учредителите са интернационалният арбитър по хокей Християн Василев, който реферира финала на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина през 2018 година, ръководителят на Студентския съвет на ТУ – Варна, Камелия Йорданова и нейни сътрудници.

На събранието участваха още шефът на Департамент „ Езиково, продължаващо обучение и спорт “ към ТУ-Варна и учител в секция „ Физическо образование и спорт “ доцент Мария Дончева, както и ас. доктор Таня Аврамова от Машинно-технологичния факултет.

За ръководител беше определен студентът от 2 курс в ТУ-Варна Марио Маринов.

Клубът одобри и проект за активността си, който включва и присъединяване в Националната олимпийска академия 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР