В навечерието на новогодишната нощ в интернет пространството се завъртяха

...
В навечерието на новогодишната нощ в интернет пространството се завъртяха
Коментари Харесай

Нова година в България или в Европа: Къде е най-изгодно да празнуваме

В навечерието на новогодишната нощ в интернет пространството се завъртяха предложения за празненства у нас, които са за галактически суми.

Нощувки в Банско бяха съпоставени с екзотични почивки на Малдивите и в Дубай.
Снимка: iStock
Оказва се, че за всеки трен си има пасажери и цените варират съгласно предлаганите услуги – може да си осигурите незабравимо прекарване във всяка точка от родината и от близката чужбина и без да дадете сума, с която другояче се купува кола на остаряло.

При търсене на двойна стая за две нощувки (на 31 декември и 1 януари) в 4-звезден хотел в огромния ни зимен курорт цените стартират от 382 лева и доближават до 1189 лева без празнична вечеря.

Оскъпяването идва от кувертите за храна и алкохол. Те варират от 150 лева до 600 лева на човек, като по-скъпите включват и специфична стратегия от артисти и танцови ансамбли.
Колко ще ни коства зимната отмора? С 11% по-скъпи са новогодишните пакети по отношение на предходната година
В София цените са малко по-евтини – две нощувки варират в диапазона от 164 лева и до 392 лева Кувертите за празничния ваучър пък стартират от 120 лева и може да стигнат до 500 лева, според от местоположението, менюто и плануваните спомагателни занимания.
Снимка: Ладислав Цветков
За да съпоставим какъв брой скъпо излиза празненството у нас, проверихме цените за две нощувки за двойна стая – на 31 декември и 1 януари у нас и в топ европейски дестинации.
БПГА: Не се чака ценови скок на горивата до Нова година Най-лошото и притеснителното на международните пазари е минало, счита ръководителят на петролната асоциация
Столицата на северната ни съседка Румъния е желана дестинация за българите главно поради две аргументи – непосредственост и цени. В Букурещ нощувките в 4-звездни хотели стартират 109 лева и доближават до 1900 лева за първокласни пентхауси.

За купона в новогодишната нощ също има огромно многообразие. Предлагат се куверти, както за празненства, по този начин и за публични вечери, а парите варират сред 70 и 400 лева

Снимка: iStock

Ако желаете да се забавлявате в една от столицата на хаус празненствата – Берлин , двете нощувки ще ви костват минимум 425 лева, а за бохемите цените доближават до 2000 лева В немската столица най-големият ваучър ще се организира при Брандербургската врата – навън.

Грандиозното празненство ще стартира в 19 ч. на 31 декември и световноизвестни реализатори ще забавляват публиката до ранни зори. Входът е безвъзмезден. Ако предпочитате да се забавлявате на закрито – кувертите за заведенията стартират от 120 лева, а празничните вечери са към 240 лева
Снимка: iStock
Ако желаете да си подарите приказна новогодишна нощ във френската столица, двете нощувки в първокласен 4-звезден хотел ще ви костват сред 300 и 1225 лева Кувертите за празненства в Париж стартират от 90 лева, като в цената са включени коктейлни хапки, до 10 алкохолни питиета и неограничени безалкохолни. Тематиката на купоните е необятна – от блестящи и строго публична, през плажна до кабаретна.
" Чети етикета ": Колко можем да спестим, в случай че резервираме почивката си от рано? За коледно-новогодишните празници огромна част от българите се насочват към СПА дестинациите
Луксозните хотели в Рим оферират да им гостувате на празничните дати против цени от 500 до 2500 лева Изборът на заведение в италианската столица за новогодишната нощ е същинско предизвикателство поради голямото предложение.

Но в случай че желаете да минете по аления килим с коктейлна рокля и смокинг, ще би трябвало да си приготвите най-малко 120 лева, като за тези пари ще получите 3-степенна вечеря и една напитка.
Снимка: iStock
В Лондон излиза относително по-скъпо от други европейски столици. Две нощувки в прекрасен хотел стартират от 624 лева и доближават до 4600 лева Диапазонът за кувертите също е огромен, както при стаите.

Интересното при английската столица е, че на празненствата се влиза с билет, който коства сред 60 и 160 лева, при тях обаче – не се включва храна и питиета. Ако желаете да имате празнична вечеря и алкохол в цената, ще ви излезе много по-солено – сред 300 и 650 лева
Москва посреща празниците с огромна ледена пързалка Съоръжението е едно от най-големите в Европа от този вид
Едно от най-красивите места в Европа през зимата – Будапеща се оказва скъпа дестинация за Новогодишната нощ. Цените за двудневен престой в хотел стартират от 682 лева до галактическите 3000 лева Има и по-скъпи оферти, само че те са за наем на цяла къща или апартамент, които приблизително костват към 7000 лева

Снимка: iStock

От круиз по Дунав до вечеря в първокласен ресторант или диво празненство до сутринта – опциите за тържество в унгарската столица са неизчерпаеми, само че ще ви трябват най-малко по 200 лева на човек, с цел да се насладите на някое от тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР