В навечерието на новия век, в далечната 1999 г. Бил

...
В навечерието на новия век, в далечната 1999 г. Бил
Коментари Харесай

Бил Гейтс прогнозира настоящето още през 1999 г.

В навечерието на новия век, в далечната 1999 година Бил Гейтс написа книга, озаглавена „ Бизнес със скоростта на мисълта”. В нея създателят на Майкрософт направи 15 смели прогнози, които по това време звучаха скандално, само че както отбелязва в блога си предприемачът Маркус Кирьонън, прогнозите на Гейтс се оказаха необикновено точни.

В своята книга Бил Гейтс обрисува по какъв начин осведомителните системи, интернет и технологиите като цяло ще трансформират метода, по който действат фирмите и предприятията. Повечето от прогнозите на Гейтс след това се трансфораха в големи промишлености: смарт телефони, умни домове, обществени мрежи и голям брой други приложения на интернет, някои от които към момента не са създадени.
Гейтс показва няколко основни детайла за положителната осведомителна система. И въпреки, че книгата е написана в края на 90-те години, доста от тези въпроси към момента мъчно намират отговор в днешните технологии и съставляват благоприятни условия за нов бизнес.
Добрата осведомителна система, която разрешава шерването на познания, може да помогне на бизнеса в четири съществени области: обмисляне, обслужване на клиенти, образование и работа в екип. Днес виждаме, че високо ценените започващи компании се концентрират върху един или повече от тези детайли, разяснява Маркус Кирьонън.

Гейтс също по този начин показва забавна концепция за това по какъв начин се развиват нововъведенията въз основа на интернет, правейки съпоставяне с електричеството. Когато електрическата енергия беше доставена за първи път на потребителите, единственото нейно приложение бяха работещите светлини. Но след създаване на инфраструктурата, последователно започнаха да се появяват нови артикули и приложения – електрически хладилници, климатици, телефони и тв приемници, които станаха съществени елементи от нашия живот (да не приказваме за големите индустрии).

Визионерът Бил Гейтс съпоставя интернет с ранната електрическа енергия. При създаване на интернет инфраструктурата бяха основани и употребявани най-очевидните приложения. Но същинските приложения, изменящи играта, евентуално към момента следва да бъдат създадени.

Да забележим и самите предсказания от книгата „ Business @ Speed ​​of Thought”, написана през 1999 година. Като се има поради положението на компютърната промишленост тогава, доста от тях са в действителност изумително точни.

15 правилни прогнози на Бил Гейтс от 1999 година:

1. Ще бъдат създадени автоматизирани услуги за сравняване на цени, които ще разрешат на хората да виждат цените в голям брой уеб уеб сайтове, което прави безпроблемно намирането на най-евтиния артикул.

2. Хората ще носят дребни устройства, които им разрешават непрекъснато да поддържат връзка и да вършат електронен бизнес отвред. Те ще могат да наблюдават новините, да виждат полетите, които са резервирали, да получават информация от финансовите пазари и да вършат съвсем всичко останало на тези устройства.

3. Хората ще заплащат сметките си, ще се грижат за финансите си и ще споделят с лекарите си по интернет.

4. Ще бъдат създадени персонални асистенти. Те ще свързват и синхронизират всичките ви устройства по образован метод, без значение дали са у дома или в офиса, и ще им разрешават да обменят данни. Асистентът ще ревизира имейла или известията и ще ви показа информация, от която се нуждаете. Когато отидете в магазина, можете да му кажете какви предписания желаете да подготвите, и той ще генерира лист със съставките, които би трябвало да купите. Личният помощник ще осведоми всички устройства, които употребявате, за покупките и графика ви, като им разрешава автоматизирано да се приспособяват към това, което вършиме.

5. Постоянните видео излъчвания от вкъщи ви ще бъдат нещо всекидневно и ще ви осведомят, в случай че някой посети къщата, до момента в който не сте вкъщи.

6. Частни уеб уеб сайтове за вашите другари и семейство също ще бъдат нещо всекидневно, което ви разрешава да пишете и планирате събития.

7. Софтуер, който знае по кое време сте резервирали пътешестване, ще употребява тази информация, с цел да ви предложи действия на мястото, където отивате. Софтуерът ще предлага отстъпки, предложения и по-евтини цени за всички неща.

8. Докато гледате спортни съревнования по малкия екран, услугите ще ви разрешават да обсъждате какво се случва онлайн и да участвате в надпреварата, като гласувате за този, който смятате, че ще завоюва.

9. Устройствата ще имат умна реклама. Те ще знаят вашите привички за извършване на покупки и ще демонстрират реклами, които са съобразени с вашите желания.

10. Телевизионното предаване ще включва връзки към подобаващи уеб сайтове и наличие, които допълват това, което гледате.

11. Жителите на градовете и страните ще могат да организират интернет основани полемики по въпроси, които ги засягат, като локалната политика, градоустройството или сигурността.

12. Онлайн общностите няма да бъдат повлияни от местоположението ви, а от вашите ползи.

13. Ръководителите на планове, които желаят да съберат екип, ще могат да се включат онлайн, да опишат плана и да получат рекомендации за наличните хора, които дават отговор на техните условия.

14. По същия метод хората, които търсят работа, ще могат да намерят благоприятни условия за работа онлайн, като разгласят своя интерес, потребности и профилирани умения.

15. Компаниите ще могат да аплайват за работа, без значение дали се търси план за строителство, кино продукция или рекламна акция. Това ще бъде дейно както за огромни компании, които желаят да изнесат работа, която не им е присъща, по този начин и за бизнеса, търсещ нови клиенти, а също и за корпорациите, които нямат снабдител за тези услуги.

Услуги, които бяха създадени години по-късно, вършат тъкмо това, което предсказва Бил Гейтс. Социални мрежи като Фейсбук и Twitter, смарт телефоните и фрейланс уеб страниците също се вписват в неговите визии. Siri и Гугъл Now пък са съвършените образци за концепцията за личен помощник и към момента не са достигнали упования потенциал…
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР