В навечерието на новата учебна година - учители готвят протест

...
В навечерието на новата учебна година - учители готвят протест
Коментари Харесай

Новата учебна година започва с протест на учители

В навечерието на новата образователна година - учители готвят митинг пред просветното ведомство. Повод за недоволството е разпоредба, която планува визити по домовете на отсъстващите възпитаници, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Част от педагозите считат, че смяната ще ги трансформира от учители в служители на реда.
Синдикатът на българските учители, обаче изрично се разграничи от организирането на митинг.
Според готвените промени детските градини и учебните заведения в страната би трябвало да образуват непрекъснати екипи, които да наблюдават дали учениците отсъстват без уважителни аргументи. Една от дилемите на екипите включва посещаване на адреса на отсъстващото дете.
Учителите възразяват против измененията и те са разказани в мнение срещу измененията, подкрепено от над 6000 души в онлайн петиция.
От просветителното министерство изясняват потребността от сходни екипи с ниската междинна посещаемост в доста учебни заведения у нас - тук-там тя достигала под 50%.
Според министерството на образованието задачата на измененията е децата, напуснали учебно заведение, да влизат в класните стаи всекидневно.
Против митинга се оповестиха всички синдикати в образованието. В публично писмо до медиите се показва, че акцията е " провокация с неразбираеми цели ". И допълват, че някой популяризира " измислени внушения за нарушени училищен права ".
Протестиращите учители се събират в 16 часа пред министерството на образованието, като в символ на алегоричен митинг ще дадат на служителите в министерството бутилирана вода. Акцията е под надпис „ с цел да знаят служителите в МОН, че в случай че вършат неподходящи промени, ще пият студена вода ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР