В навечерието на новата учебна година Синдикатът на българските учители,

...
В навечерието на новата учебна година Синдикатът на българските учители,
Коментари Харесай

250 учители от цялата страна се събират край Варна на среща с министъра на образованието

В навечерието на новата образователна година Синдикатът на българските учители, взаимно с Фондация " Устойчиво развиване за България " и Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия ", провеждат семинар на тематика " Извънкласните и извънучилищните действия - за стабилно качествено образование, образование и развиване на децата и учениците ". Събитието, което е под патронажа на Министерство на образованието и науката на България и ще продължи до 31 август т.г. в СОК " Камчия ". 

Форумът е заключителна част от едноименния конкурс на тематика " Гражданското обучение – образуване на ценностни настройки у младото потомство " и се организира за пета поредна година в " Камчия “ по самодейност на Синдиката на българските учители и Фондация " Устойчиво развиване за България “. 

На събитието са поканени Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Пламен Димитров - президент на КНСБ, началниците на Регионалните ръководства на образованието на Варна - Венцеслава Генова, на Бургас - Виолета Илиева и на Добрич - Жоро Тошков, специалисти по обучение в общинските администрации, Веселин Рашев – ръководител на Общинския координационен съвет на СБУ, координатор за област Варна и член на Изпълнителния комитет на СБУ, преподаватели от Департамента за информация и рационализиране на учителите към СУ " Св. Климент Охридски " и други

В конференцията ще се включат 250 учители и експерти, работещи в областта на извънкласната активност – от детската градина до дванадесети клас. Сред тях са представители на центровете за личностно развиване и приобщаващото обучение, шефове, специалисти по обучение, научни служащи, преподаватели и студенти от педагогичен факултети на висши учебни заведения у нас и чужбина. Те обобщават и мултиплицират положителния педагогичен опит, показват персонална позиция и ще предложат авторски решения на въпросите, свързани с дейностите по ползи, които образуват ценностни настройки у младото потомство посредством гражданското обучение в системата на предучилищното и учебното обучение. Участниците ще проведат и полемика " Гражданското обучение в политиките на СБУ ", кръгла маса: " Възпитание, предварителна защита и анимация посредством изкуство “, креативните работилници " Да играем " Боче “ и " Хайде на хорото ".

Кулминация на събитието ще бъде тържествената гала по награждаването на отличените в състезанието персонално от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, която ще се организира на 30 август 2018 година от 15.00 ч. в актовата зала на Учебно-възпитателния център " Юрий Гагарин “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР