В навечерието на новата 2020 година правителството е отпуснало 1.2

...
В навечерието на новата 2020 година правителството е отпуснало 1.2
Коментари Харесай

Правителството отпусна 1.2 млн. лв. за световната купа по ски в Банско

В навечерието на новата 2020 година държавното управление е отпуснало 1.2 млн. лв. за провеждането на Световната купа по ски в Банско в края на януари. Това излиза наяве от оповестеното държавно разпореждане.

Сумата е с 200 000 лева повече по отношение на отпуснатия 1 млн. лева за провеждането на стартовете през 2019 година

Състезанията са на 24, 25 и 26 януари в Банско. Това е юбилеен 10-ти старт на надпревари от Световната купа по ски алпийски дисциплини в зимния ни курорт, като този път сме домакини на конкуренция при дамите.

Цялостната организация на надпреварите ще коства на Българската федерация по ски над 4 млн. лева Това разгласи в края на ноември шефът на федерацията Цеко Минев преди да стане ясно, че към Банско се пренасочва и отсроченият старт от спускането за дами във Вал д'Изер. Той ще се организира на 24 януари, на идващия ден ще има още едно втурване, а на 26 януари е супергигантският слалом.

Допълнителните разноски от 1.2 млн. лева са отпуснати по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 година за подкрепяне на организирането и провеждането на Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами на 25 и 26 януари 2020 година в Банско, е посочено в държавното разпореждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР