В навечерието на Нова година Русия нанесе нова въздушна атака

...
В навечерието на Нова година Русия нанесе нова въздушна атака
Коментари Харесай

Новa въздушна атака срещу Украйна, след като удар над руския град Белгород уби 22 души

В навечерието на Нова година Русия нанесе нова въздушна офанзива против Киев и Харков в Украйна. Това оповестяват представители на украинското държавно управление, представени от Ройтерс. Преди това в събота удари с дронове над съветския град Белгород убиха минимум 22 души, оповестиха съветските управляващи.

Новината идва, откакто в петък Русия нанесе на украински военни и цивилни цели от началото на войната в Украйна. Вследствие на това починаха минимум 39 души, а други 160 бяха ранени.

Системите за противовъздушна защита на Украйна в района към Киев бяха задействани късно в събота, с цел да отхвърлен съветската офанзива с дронове, заяви военната администрация на района в обществената мрежа Телеграм.

Атаката в Харков е засегнала няколко жилищни здания в центъра на града. Там е избухнал и пожар. По-рано денем при друга офанзива в града бяха ранени минимум 21 души.

" В навечерието на Нова година руснаците желаят да сплашат нашия град, само че ние не се опасяваме - ние сме несломими и непобедими! ", сподели кметът на Харков Игор Терехов .

В събота бяха нанесени серия от удари по съветския граничен град Белгород, при които по данни на Русия са починали минимум 21 души. Представители на съветското държавно управление оповестиха, че измежду тях има три деца, а ранените са над 110 .

Засега Украйна не е коментирала офанзивата.

Кадри от града, оповестени в съветските обществени медии, демонстрират горящи коли и черен пушек, който се издига от ударените здания. Белгород се намира покрай границата с Украйна, като от месеци градът е подложен на обстрел и набези с дронове, за които управляващите упрекват Уркайна.

През нощта в петък против събота 32 дрона са атакували съветска територия, в това число в районите Брянск , Орлов , Курск и Москва , заяви съветското Министерство на защитата.

В петък Русия нанесе една от най-интензивните си против Украйна от началото на войната. През нощта и сутринта на 29 декември в Киев , Днипро , Лвов , Харков , Одеса и други градове имаше детонации, след които имаше убити и ранени.

Според Би Би Си интензивните въздушни офанзиви са пряк отговор на от украинска ракета в окупираното кримско пристанище Феодосия на 26 декември.

Както Русия, по този начин и Украйна отхвърлят да атакуват цивилни цели във войната, която Русия стартира през февруари 2022 година
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР