В навечерието на Никулден шаранът подгони 10 лв. за кг.

...
В навечерието на Никулден шаранът подгони 10 лв. за кг.
Коментари Харесай

За Никулден шаранът подгони десетачка

В навечерието на Никулден шаранът подгони 10 лева за кг. В огромна комерсиална верига изчистен и охладен с люспи се продава за 8,99 лева килото. Теглото му е над 1,3 кг, тъй че броя излиза 12,40 лева В различен магазин живият шаран коства 7 лева Може да ви го изчистят на място против левче. По-евтино - сред 6,50 и 7 лева, излиза шаранът, закупен от рибната борса на околовръстното до Кукленско шосе. Така обичайна за християнския празник риба приближи цената на балканската пъстърва, която се търгува сред 7 и 9 лв..

От Агенцията по сигурност на храните предизвестяват да се гледа датата на опакованите риби, както и стикерите със период на валидност - да няма нов, залепен върху остарял, с изминал период. Проверка е открила, че сега в комерсиалната мрежа има партида, българско произвеждане, която е със период на валидност до 5 декември.

Дали ще изберете шаран, или друга риба за Никулден, пазарувайте от тествани обекти, предизвестяват от БАБХ. Експертите припомнят, че прясната стока се познава по бистрите очи и лъскавата повърхнина.

За идните празници през декември от БАБХ започват изключителни инспекции в цялата страна. Във фокус ще бъдат обекти за произвеждане и търговия, хранилища за търговия на едро и дребно, пазари и тържища, хотелски комплекси и заведения за публично хранене.

Предвиждат се изключителни инспекции на хотелските комплекси и заведенията за хранене преди и по време на студентския празник, по време на които ще се следи за произхода на храната, вярното предпазване, съществуването на съпроводителни документи, периоди на валидност и метод на предложение.

Агенцията ще прави и инспекции в зимните ни курорти, които ще стартират от 10 декември и ще продължат до края на сезона.

При нередности потребителите могат да подават онлайн сигнали или да звънят на горещия телефон на БАБХ - 0700 122 99.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР