В навечерието на най-романтичния ден от годината издателство Ентусиаст“ публикува

...
В навечерието на най-романтичния ден от годината издателство Ентусиаст“ публикува
Коментари Харесай

Премиера на Танц на вселени от Антония Нотева

В навечерието на най-романтичния ден от годината издателство „ Ентусиаст “ разгласява „ Танц на вселени “ – дебютния разказ на едно от най-новите имена в българската литература Антония Нотева. С нужната доза възприятие за комизъм авторката споделя сладка и секси нетипична история за любовта, влюбването и за това, което сме подготвени да пожертваме по пътя към щастието.
Антония Нотева живее най-малко два живота. За формалния (онзи на дълготраен държавен служител) тя от дълго време се оправдава, че освен се е случил инцидентно, само че и още по-случайно продължава да се случва. За „ подмолния “ ѝ живот на създател, както самата тя го дефинира, годините оставят все по-видими следи. Като дете Антония има вяра, че ще стане художник, на 20 желае да бъде психолог, а на 25 – фотограф. На 30 прописва стихове, отличени с 2 награди – от Националния книжовен конкурс „ Витошко лале “ и от Националния конкурс за лирика „ Пролет моя “.
Скоро по-късно Антония разгласява първата си стихосбирка „ Дресьор на хаоса “, стартира да написа за известни женски уеб сайтове и основава първия си роман, който постепенно се трансформира в... разказ. Така се ражда „ Танц на вселени “ – сантиментална и вълнуваща книга, изпълнена с хубост, знание, смях, неспокойствие, развиване, свързване.
Главната героиня в него, Алис, има съвършената работа, нова кола и хубав котарак със странни привички. Какво повече би могла да желае от живота една млада, амбициозна и самостоятелна жена? Тя е безнадеждна романтичка, само че не има вяра в съществуването на Господин Перфектен. Затова пък си показва какъв щеше да е животът ѝ в една паралелна галактика, където всичко е напълно.
Когато среща Максим, в негово лице открива остроумен мъж, с който си разменят пиперливи закачки. Това е и повода да станат толкоз положителни другари. Лесното другарство и непрестанните смешки сред двамата ги сближават, само че съществува ли същинско другарство сред двата пола, или постоянно има и полово привличане? В другата галактика той би бил нейният съвършен сътрудник, само че в действителността нещата не са толкоз елементарни, тъй като Максим има прелестна избраница, а животът не е сантиментална комедия с благополучен край. Особено когато тази избраница е най-хубавата другарка на Алис. Оказва се, че ориста от време на време има извратено възприятие за комизъм.
Премиерата на „ Танц на вселени “ ще се състои на 11 февруари от 19:00 ч. в „ Книгата “, гр. София, ул. „ Г. С. Раковски “ 193.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР