В навечерието на най-българския празник 24 май Фондация Шанс за

...
В навечерието на най-българския празник 24 май Фондация Шанс за
Коментари Харесай

Златното момиче на българския шахмат Нургюл Салимова стана носител на приза „Шанс за таланта 2019“

В навечерието на най-българския празник 24 май Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ отличи най-талантливите на България. Церемонията по тържественото награждаване се състоя в Гранд хотел и СПА „ Приморец “, в град Бургас на 19.05.2019г. от 17:00ч.

Най-големият млад гений на България в шахмата - Нургюл Салимова, 9 клас, СУ " Васил Левски ", гр. Опака стана носителка на Големия приз - " Шанс за гения 2019 ", Фондацията поема напълно разноските на българската вяра за присъединяване и в Европейското състезание по шах за дами, което ще се организира през ноември 2019 в Монте Карло.
Индивидуални парични награди получиха млади гении от цялата страна, завоювали призови места на национални и интернационалните състезания, надпревари и олимпиади в региона на математиката, музиката и литературата - Константин Радостинов Башиков, 4 клас от Музиклано учебно заведение " Проф. Панчо Владигеров ", гр. Бургас за особени триумфи в областта на музиката, Ясен Пламенов Пенчев, 7 клас, ПМГ " Акад. Иван Гюзелев ", гр. Габрово за чудесно показване на републикански и интернационалните олимпиади, състезания, надпревари, в областта на математиката, Виктор Ивайлов Кожухаров, 10 клас, МГ " Баба Тонка ", гр. Русе за надарени деца/младежи с лимитирани финансови благоприятни условия, постигнали особени триумфи в региона на информатиката и осведомителните технологии, Стефани Веселинова Ангелова, 10 клас, Първа езикова гимназия, гр. Варна за надарени деца/младежи с лимитирани финансови благоприятни условия, постигнали особени триумфи в региона на литературата и Денис Исметов Мустафов, 10 клас, ПГМЕТТ " Христо Ботев ", гр. Шумен за новаторски план в региона на науката и технологиите.

„ В България има доста гении! С отпущането на самостоятелни награди желаеме да накараме младите гении на България да се гордеят с достиженията си и да откроим триумфите им в дадена област като победа заслужаваща особено внимание. Целта ни е да подтикваме освен работата върху гения, само че и неговата изява. Затова планът " Награди, стипендии и оценки " към този момент девет години възнаграждава и подтиква освен надарените, а и изявяващите се деца – тези, които, като се изключи че усъвършенстват заложбите си, ги потвърждават в надпревари с други “, показа Лилиана Славова, Председател на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “.

Наградени бяха още и финалистите от V-тия Национален книжовен конкурс на тематика „ Моето писмо към България “, както и финалистите от V-та Областна олимпиада по информатика и осведомителни технолии. Двата влиятелни и етаблирани форума за изява са основани и осъществени от Фондацията, откриваща и разрастваща дарбите и качествата на българските деца.

Годишният празник на гения мина с доста детски усмивки, с бурни овации и претъпкана зала, а магията на българската музика в осъществяване на фолклорна групировка „ Зеленика “ към центъра за млади гении в Бургас звуча особено за всички посетители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР