В навечерието на националния празник на България 3 март Община

...
В навечерието на националния празник на България 3 март Община
Коментари Харесай

Литературни пейки зарадваха русенци в навечерието на 3 март

В навечерието на националния празник на България 3 март Община Русе сложи 3 пейки с формата на книга в централните елементи на града , заяви общината. Върху техните повърхности са изписани моменти от автобиографии или цитати на емблематични за българската история персони.

До момента в Русе са ситуирани пейки-книги, отдадени на живота и делото на Баба Тонка и Захари Стоянов. Те се намират на бул. " Придунавски " наоколо до къщите-музеи на възрожденците. Пейка на Любен Каравелов пък е сложена на пл. " Батенберг " наоколо до Регионалната библиотека, носеща името на революционера.
 Снимка 521108
Източник:

Пейка-книга, отдадена на Васил Левски, ще бъде сложена и в парка на Възрожденците наоколо до паметника на Апостола . Очаква се това да се случи след привършване на дейностите по благоустрояване на самия парк. Финансирането е обезпечено от Програмата за развиване на туризма на общината за 2020 година

Планира се още такива пейки да се появят в Русе, като по концепция на преподавателя от Русенския университет Елица Георгиева те ще бъдат отдадени на русенци или българи, творили или живели в града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР