В навечерието на крайния срок за онлайн регистрация в Маратон

...
В навечерието на крайния срок за онлайн регистрация в Маратон
Коментари Харесай

Маратон Пловдив 2019 посреща рекорден брой участници и най-голямата експо зона на спортни брандове

В навечерието на крайния период за онлайн регистрация в Маратон Пловдив 2019, участниците в класическата 42 километрова отдалеченост наближават 300 души, а тези, предпочели полумаратонската отдалеченост надвишават 600. Електронната регистрация затваря през днешния ден, 20 април 2019, само че пропусналите да създадат своята през уеб страницата на събитието, ще могат да се записват за присъединяване - на 4 май в деня преди маратона, на Площад „ Стефан Стамболов” сред 9.00 и 19.00 часа.

Поради продължаващите реконструктивни работи на площад „ Централен”, откъдето маратонците стартираха в предните три издания на събитието, тази година зона Старт – Финал, зона „ Регистрация” и Експо зона ще бъдат ситуирани на прилежащия, по-малък площад „ Стефан Стамболов”. Там състезателите ще да получат своите стартови номера на 4 май от 9.00 до 19.00 часа, както и на 5 май сред 7.00 и 7.30 часа.

Отново на площад „ Стефан Стамболов” ще бъде построена и експо зоната на маратона, която тази година ще бъде най-голямото ревю за спортни марки в България навън с 18 изложителя. Експо зоната ще работи от 9.00 до 19.00 часа и състезателите и гостите на събитието ще могат да възобновят оборудването си, както и да намерят най-новите артикули при профилираните храни за тичане и възобновяване.

Генералният спонсор АББ България ще показа доста вести и информация за най-новите разработки в електрониката и автоматиката, създавани в Раковски, както и в останалите индустриални бази в България. Оспорван шампионат по джаги чака всички другари на бягането, особено препоръчан от извънредния спонсор на Маратон Пловдив 2019 TELUS Интернешънъл. Турнирът стартира в 12:00 часа, а записването за присъединяване стартира в 11:00 часа в шапитото на TELUS International.

Организаторите дават обещание още доста анимация и изненади по трасето, само че не крият терзанието си, че площад „ Стефан Стамболов” е много по-малък в сравнение с повишените мащаби на събитието изискват. По това време на площада ще бъдат ситуирани и няколко огромни шатри на политически партии, участавщи в предизборна акция за Европарламент, което в допълнение ще ограничи площта на Старт-Финалната зона и неизбежно ще даде своето отражение на стандарта на надпреварата.

Програмата на 4 май включва още и всеобщ старт за най-младите другари на бягането, участниците в Амбелино кидс рън, които ще пробягат дистанцията от 3 километра в Цар Симеоновата градина. На финала ще ги чака орден, парче торта и лотария с награди. Партньор на Амбелино кидс рън за четвърта поредна година са Училища „ Европа”, Пловдив.

Стартът на Маратон Пловдив 2019 е на 5 май, в 8.00 часа. В 7.30 ч. стартира обичайна за събитието загрявка с Цанислава Георгиева, инструктор в състезателен комплекс „ СИ2ЛА”.

До празничния уикенд на 4 и 5 май 2019 остават броени дни и уредниците поставят всички старания за положителното осъществяване на най-вълнуващото маратонско тичане в България. А в случай че още не сте създали своята резервация за настаняване, може би е време да побързате, Маратон Пловдив ще бъде по-голям от всеки път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР