В навечерието на коледните празници се извършват постоянни проверки на

...
В навечерието на коледните празници се извършват постоянни проверки на
Коментари Харесай

Съвет от специалист: Не купувайте храни от сенчести дюкяни

В навечерието на коледните празници се правят непрекъснати инспекции на търговци на всевъзможни типове хранителни артикули. Призовавам потребителите да не купуват нищо от нерегламентирани места и да подават сигнали за всичко, което им се стори неправилно в търговията с храни!

На пазара към момента има некачествена и даже рискова за здравето на хората продукция. Така да вземем за пример част от цитрусовите плодове са боядисани, с цел да наподобяват по-апетитно и да се удължи трайността им. Повечето от цитрусите се внасят от Турция. През нашата страна минава и продукцията, която се изпраща в Западна Европа. Затова има наложени прецизни европейски условия, а БАБХ може да ревизира до 50% от стоката.

По малкия екран демонстрираха продажба на месо в Сандански в баки от строителни материали, найлони и легени на улица в Сандански. Ние не знаем от кое място идва това месо. Това не са условия, при които би трябвало да се продават храни. Контрол има и организацията знае за ставащото в Сандански. Цялата работа е, че ние не знаем какво се случва с това месо. Дали са го скрили, или са го продали. Дали някой го е изял и изобщо какво става. На този пазар ние имаме сигнал за това нещо от преди десетина дни. Сигналът не беше до нас, а странично го разбрахме. Има обход на инспектори. Хващали са ги тези хора. Хората бягат, крият по багажници. Ние нямаме право да отваряме коли. Въобще не е доста добре контролиран въпросът с това.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР