В навечерието на Коледните и новогодишни празници студентите от специалност

...
В навечерието на Коледните и новогодишни празници студентите от специалност
Коментари Харесай

Студенти изнесоха презентация във варненска клиника за здравето на детските зъбки

В навечерието на Коледните и новогодишни празници студентите от компетентност „ Дентална медицина “ на Медицинския университет във Варна Йоана Русева и Симона Стойнова, дружно с доктор Сирма Ангелова от Катедра „ Детска дентална медицина “ при ФДМ-Варна, посетиха Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „ Св. Марина “- Варна. Това оповестяват от пресцентъра на МУ.

Целта на визитата бе запознаване на дребните пациенти с методите за ефикасни орално-хигиенни грижи и мотивация за всекидневно осъществяване на самостоятелна профилактика. Студентите изнесоха пред децата презентация отдадена на оралното здраве. Малчуганите се включиха интензивно в просветителната игра, като отговаряха на въпроси по отношение на потребните и нездравословните за здравето на зъбите храни и питиета. Четвъртокурсничките Йоана Русева и Симона Стойнова демонстрираха самостоятелно на всяко дете техниките за вярно миене на зъбите. Усърдието на децата бе високо оценено и всяко от тях получи дарове.

Превърналото се към този момент в традиция благородно просветително и хуманно дело се реализира с помощта на оказаното интензивно подпомагане от проф. доктор Виолета Йотова, проф. доктор Димитричка Близнакова, проф. доктор Стефан Пеев и доцент доктор Радосвета Андреева. Любезна поддръжка бе оказана и от Асоциациите на студентите по медицина, дентална медицина и фармация във Варна, както и от Студентски съвет при МУ-Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР