В навечерието на изслушването на Сотир Цацаров за поста председател

...
В навечерието на изслушването на Сотир Цацаров за поста председател
Коментари Харесай

Последен протест срещу Гешев на Правосъдие за всеки в навечерието на изслушването на Цацаров

В навечерието на чуването на Сотир Цацаров за поста ръководител на антикорупционната комисия се организира митинг в София на гражданското придвижване " Правосъдие за всеки ".
Сподели с твоите другари
Призивите са срещу избора на Цацаров и определения за основен прокурор Иван Гешев.

Протестът започва в 18 ч. пред Съдебната палата. Пет от неправителствените организации в региона на правораздаването изпратиха писмо до Народното събрание, с което го уведомяват, че се отхвърлят от законовата опция да дадат мнение и да зададат въпроси към претендента за ръководител на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Аргументът им е, че съгласно тях, този избор е превдварително решен.
" След Гешев ни готвят Цацаров, като втори основен прокурор, както се стимулира вносителят Емил Димитров - Ревизоро. Това прави от Прокуратурата и КПКОНПИ рискова симбиоза, която ще получи пълне надзор върху всичко в Държавата!
Всъщност концепцията е Цацаров да остане същинският владетел на обвиняването! Нямаме различен избор, с изключение на още веднъж да сме гневни и непреклонни. Протестът на свободните хора против мрака на олигархията, всевластната прокуратура и двамата основни прокурори, които ни готвят ръководещите.. Да застанем в отбрана на Правото, самостоятелния съд, справедливостта и достолепието ни като жители на Европейския съюз. Отнемат ни страната, лишават свободата ни, лишават бъдещето на децата ни...
Нека покажем, че имаме силата и достолепието да се противопоставим и ще продължим битката - това е, от което шайката на политолигархията най - доста се опасява! Има смисъл да отстоим последната свободна територия на правовата и демократична страна на площада и да заявим настояването си за конституционна промяна,касаеща устройството, статута и пълномощията на Главния прокурор и Висшия Съдебен съвет. Събитието е отворено за поддръжка и включване като съорганизатори от всички искащи жители и организации ", стимулират се стачкуващите.
Новоизбраният основен прокурор Иван Гешев разяснява в Брюксел, че няма нищо срещу нови механизми на надзор на заемащия този пост, които са в полза на българските жители.
По думите му, основният прокурор не е " безконтролен и безотчетен ". В Европейския парламент Иван Гешев взе участие в конференция за равносметката от 12-те години деяние на Механизма за съдействие и инспекция в България.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР