В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и

...
В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и
Коментари Харесай

Калина Ханджиева представи изложбата „Свобода“

В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна посетители и фенове във връзка откриването на независимата галерия на художничката Калина Ханджиева – „ Свобода “. Селекцията от неповторими произведения показва 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху пъстър картон основани с креда.
Цели три години Калина се приготвя за нова среща с публиката. Полетът на фантазията й в действителност е неукротим, а инспирация за платната си тя получава откакто прекарва известно време в Сан Франциско, Америка. Художничката запечатва локалните пейзажи и е мощно повлияна от красивото крайбрежие. „ Мога да кажа, че се почувствах същински свободна и точно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата “, споделя Калина. В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като дребна, другите са естествени пейзажи, натюрморти, портрети, в които участват конете. Любимата й картина е „ Островът на Фастъчко “, в която облиците са като че ли излезли от други и приказни светове. Художничката обмисля, гледа в пространството и изобразява на платното своите най-съкровени усеща.

През 2016г. Калина Ханджиева открива лично арт студио. „ Не желаех да бъде изложба и имах предпочитание да трансформира визията за арт пространство. Да основа една артистична среда, измежду която деца и възрастни да рисуват “, споделя надарената художничка. Школата посреща четвъртата си работна година, а в нея се образоват гении от 6 до 63 годишна възраст. Именно със своите курсове, Арт Студио Калина е неповторимо единствено по себе си и притегля хора с най-различни специалности, даже чужденци от няколко страни. Обучението е от сряда до събота, а курсистите имат свободата да рисуват с всевъзможни материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да опитват или да подреждат режисура (натюрморт). Студиото предлага и подготовка за художествени учебни заведения.

Още от дребна Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005г. приключва Живопис в НХА при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си независима галерия в София. Участвала е в общи представяния и състезания още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог.

„ Чувствам се извънредно удобно измежду своите курсисти, измежду тях срещнах доста скъпи и стойностни хора. В обучителния развой вземат участие доста гении. Лично аз се усещам най-добре пред платното в моят личен свят “, споделя Калина. За да прегледат експозицията в Арт Студио Калина пристигнаха доста от нейните възпитаници, близки и фенове на невероятното й изкуство. Мис България Роси Иванова също не пропусна да се възхити на изложбата и персонално избра своите любимци измежду платната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР