В навечерието на Hankook London E-Prix през 2023 г., британският

...
В навечерието на Hankook London E-Prix през 2023 г., британският
Коментари Харесай

Формула Е и Hankook в Книгата на рекордите на Гинес - видео

В навечерието на Hankook London E-Prix през 2023 година, английският водач от Формула Е Джейк Хюз (NEOM McLaren Formula E Team) показа болида GEN3, модифициран от сътрудниците на Формула Е Hankook и Sabic, поставяйки нов международен скоростен връх за коли на закрито.

С прототипа, наименуван Genbeta с мощ от 400кВт, 29-годишният водач реализира новия безспорен връх от 218,71 км/ч на права на закрито с дължина 346 метра с модифицирани гуми Hankook iON Race пред публично жури от Световните върхове на Гинес. H. В резултат на това Формула Е и с нея производителят на гуми Hankook към този момент имат своето място в добре известната книга на международните върхове.

Hankook, като формален сътрудник за гуми на международния шампионат на ABB FIA Formula E, изигра фундаментално значима роля за постигането на новия връх. Използваната развойна гума Hankook iON Race беше особено модифицирана за опита за връх. По-специално, с помощта на по-меката примес, създадената гума iON Race Formula E съумя да натрупа температура даже по-бързо от гумата, употребена във Formula E и по този метод да доближи оптималния работен прозорец за допустимо най-кратко време.



„ Какъв страховит план и страховит връх. Много сме удовлетворени, че бяхме значима част от него с нашите гуми Hankook и че дружно успяхме да счупим предходния връх с повече от 50 км/ч. Гумата се разви доста бързо с помощта на приспособеното комбинирано високо сцепление и това беше един от ключовете за този триумф “ - сподели Манфред Сандбихлер, шеф на Hankook Motorsport.

Мястото за опита за международния връх беше формалната писта на Формула Е на Hankook London E-Prix 2023, неповторима закрита и открита писта в ExCeL London Event Arena.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР