В навечерието на годишнината от основаването на ВМРО (БМОРК) в

...
В навечерието на годишнината от основаването на ВМРО (БМОРК) в
Коментари Харесай

ВМРО тържествено отбеляза 130 години от основаването си

В навечерието на годишнината от основаването на Вътрешна македонска революционна организация (БМОРК) в Централния боен клуб в София се организира тържествено заседание и концерт във връзка 130-ата годишнина от основаването на историческата българска организация.

На събитието участваха почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов, съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Александър Сиди, организационният секретар Юлиан Ангелов, управлението на Македонския теоретичен институт и на Българското съдружие на родовете от Македония, симпатизанти, членове и потомци на бележитите дейци на Организацията.

По мотив годишнината Вътрешна македонска революционна организация получи приветствен адрес от президента на Република България. Вътрешна македонска революционна организация сплотява обществото ни в идеята за спазването на правата на българите в Македония. Честит празник, пожелава президентът.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов описа, че преди 130 години шестима българи, които подражават на Левски, се събират в основния град на географската област Македония – Солун, и основават ВМОРО. Тези хора са образец за подражателство, уточни Каракачанов и добави, че българите сме не запомнили историята си. Ние търси непознати кумири, търсим различен, на който да подражаваме, а малко са европейските народи, които имат история, каквато има България. Повече от 1400 години българите сме на Балканите, съобщи той.

Вътрешна македонска революционна организация е един от образците за обединен блян! Неслучайно делото на дейците на Вътрешна македонска революционна организация в годините е юридически опит да бъде заличено, а те са подлагани на репресии. След 9 септември 1944 година хората са гонени и унищожавани като кучета. Дълго време делата на хората, чиито ликове виждаме в този момент гордо закачени на стените, бяха преиначавани. Днес новите марксисти, наричащи се либерали, още веднъж се пробват да изтрият историята. Използват същите лозунги като след 44-та година, само че ще преживеем и това. Колкото и да се пробват да не помнят и унищожават, генът на българите е мощен, продължи Каракачанов. 

Пример имаме и в днешно време. Християн Пендиков за жалост пострада физически в името на идеята от преди 130 години. Паметта не може да бъде изтрита, тъй като вечен е духът на свободата и всяко заслужено дело има потребност от битка! Да живее свободна Македония! Да живее България, приключи словото си почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР