В навечерието на Гергьовден в български медии се появи информацията,

...
В навечерието на Гергьовден в български медии се появи информацията,
Коментари Харесай

Отец Никанор: Не са ме изгонили от Зографския манастир

В навечерието на Гергьовден в български медии се появи информацията, че игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор е бил изпъден от Зографския манастир.

„ Не са ме изгонили, има задоволително фотоси на уеб страницата на манастира Ксенофонт, където прекарах празника. Бях слисан от новината, само че бях сломен повече от това от кое място идва офанзивата – била е измислена от някои от жителите на „ Св. Георгий Зогаф ”, сподели отец Никанор пред БТВ.

Той разгласи още, че е от две години е жертва на подправени вести и подозира, че зад тях стои група, обвързвана с умрелия офицер от Държавна сигурност Христо Маринчев.

Архимандрит Никонар разгласи също, че е подправен и документът, с който се твърди, че е разгласен за личност нон грата в Света гора. Имената в него били изписани неверно. Направен е от ленив човек и малоумен, разгласи свещеникът.

Лошо е това да излиза от църквата – по какъв начин на следващия ден ще учим децата да не протягат ръка, хората на улицата да не нападателни, разяснява още отец Никанор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР