В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа

...
В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа
Коментари Харесай

В Австрия всички министри от партията на Кикъл подадоха оставки

В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа рецесия. Вътрешният министър Кикл ще бъде отхвърлен от поста си, съобщи канцлерът Себастиан Курц. В неговия сектор попада разплитането на видеоаферата от почивните дни, в която става въпрос за нелегално финансиране на Партията на свободата. Хербет Кикл е бил общоприет секретар по времето, когато е юридически записът. Ако и останалите министри от Партията на свободата изоставен държавното управление, Себастиан Курц е подготвен до изборите да управлява държавно управление на малцинството. Как се стигна до този процес, споделя Мария Стоянова.

 © БГНЕС
През целия ден се разиграваше трудно блъскане за министерските постове на Партията на свободата във краткотрайното държавно управление. Едва вечерта, след голям брой срещи и с други партийни ръководители, канцлерът Курц оповести решението си поста на противоречивия вътрешен министър.
Себастиан Курц, канцлер на Австрия: Стига се до конфликтна обстановка, в която би било по-добре, по този начин както постъпи Хайнц-Кристиан Щрахе, да се отдръпна и вътрешният министър. По този метод биха се предотвратили даже намеците за въздействие при изясняване на обстановката. Той не направи това и откакто се съветвах с президента, взех решение да му предложа отстраняването на вътрешния министър.
В Австрия одобряването и освобождението на министри в държавното управление става единствено с решение на президента по предложение на канцлера.

Преди обяд вътрешният министър застана пред медиите, с цел да изясни че няма непринудено да напусне поста си. Трима други министри, съпартийци на Кикл, сложиха ултиматум, че в случай че той си тръгне, ще изоставен и те.
Херберт Кикл, вътрешен министър на Австрия: Става въпрос за насилничество над съдружния сътрудник, за провокиране на разделяне в редиците ни.
След оповестеното решение на канцлера Партията на свободата, в символ на митинг, ще напусне държавното управление. На тяхно място Себастиан Курц има желание да предложи самостоятелни специалисти, с цел да обезпечи дееспособността на държавното управление до изборите през септември. С това политическата рецесия в Австрия не свършва. Десните популисти имат желание да се причислят към избор на съмнение на държавното управление и канцлера Курц. Същевременно пораства и упованието за още разкрития по видеоаферата, обявени в Германия от сатирика Ян Бьомерман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР