В навечерието на един от най-светлите християнски празници домакините трескаво

...
В навечерието на един от най-светлите християнски празници домакините трескаво
Коментари Харесай

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

В навечерието на един от най-светлите християнски празници домакините трескаво търсят предписания за най-вкусния домакински козунак и за хитри, забавни и ексцентрични способи да багрят яйцата по този начин, че хем традицията да не ми отнеме през целия ден, хем да са най-красивите и да радват сетивата. Подготовката за празника е обвързвана с обреди, обичаи, традиции, част от самия празник, от страстта, която носи, от вярата и вярата за положителното, безконечното и безсмъртието.

Козунакът е знак на тялото Христово, а първото алено яйце – на кръвта на Исус, с която изкупува на кръста греховете на хората. Именно тази символика, съчетана с вярата, е тласък за всяка стопанка да постави оптимално усърдие и да направи не просто сладкия самун за трапезата и багрените яйца, само че да са впечатляващи и показващи специфичното отношение към празника. Работещите домакини предстоящо срещат компликации в подготовката за празника, защото времето неизбежно не доближава и за служебните отговорности, и за ежедневните такива, и за изобразяване на яйцата, тъй че да сграбчват вниманието и да будят удивление.

С най-лесните способи за боядисване на яйца, които не лишават доста време, само че това не е за сметка на хубостта им, не се постанова да избирате кои отговорности да отложите за след празниците, нито да се откажете от концепциите за пъстри, разнообразни, неповторими с багрите и шарките си яйца, за които мечтае всяка стопанка.

4 бързи способи за боядисване на яйца, които сграбчват сърцата

Бързо и изписани, неповторими, разнообразни не могат да участват в едно изречение, когато приказваме за великденски яйца? Грешите. Изпробвайте тези 4 способи за боядисване на яйца с резултат, заслужен за хвалене пред приятелки, без да отделяте часове от времето си и без да е нужно да влагате доста средства за задачата.

Красотата на листата

Обикновено рисувате със свещ върху горещото яйце нежни листенца, свежи цветя – знаци на пролетта, новото начало, Възкресението? Това изисква освен умения, усет и сигурна ръка, само че и време.Ако макар че притежавате гений и това не е било проблем за вас, тази година времето ви притиска, вместо рисунки направете щампи от листа елементарно и бързо – за минута. Ще ви трябват няколко остарели чорапогащници или ¾ чорапи, няколко зелени свежи листа – плоски, не по-големи от самите яйца като детелина да вземем за пример, която е изключително подобаваща за задачата, и разтворените бои. Слагате листото да легне добре върху свареното яйце, мушкате го в чорапите и завързвате по този начин, че да не се мести листото, потапяте в купата с разтворена багра и чакате.

Може да завържете и оставите доста яйца по едно и също време – колкото се съберат в купите с боите за яйца, като по този метод пестите доста време. Резултатът? Уникален. Там, където е било листото, остава естественият цвят на яйцето, който доста наподобява на рисунка с восък или на щампа. Бързо, красиво, елементарно и забавно – един от неповторимите способи за боядисване на яйца, които да изпробвате тази година.

Шарен свят

Обикновено багрите яйца в шарени цветове, като ги потапяте в разнообразни бои едно по едно или като ги рисувате с бои на ръка? Има и по-бърз метод за яйца, събрали върху черупките си цялата хубост на дъгата. Трябва ви единствено памук и ръкавици, с цел да не оставят боите трайни следи върху ръцете ви.

Разгъвате върху дланта си памук с размер колкото нея, покапвате върху другите елементи на памука с лъжичката от всички цветове разтворена багра, които желаете да видите в боядисаното яйце, загръщате и оставяте да стои 15-тина минути. Така може да опаковате за минути всички яйца, след което сте свободни за други задания, до момента в който те се боядисват сами. Резултатът е впечатляващ и обезпечен. Най-новият метод за боядисване на ЯЙЦА. Получават се феноменални!

Готовани

Третият метод е още по-лесен и остроумен – специфични бои с резултати, които може да откриете към този момент на доста места в комерсиалната мрежа. Те придават разнообразни резултати на яйцата, като разнообразието е впечатляващо, а от вас не се чака да извършите нищо повече с изключение на да разтворите или нанесете боята, както е указано на опаковката,  и да се насладите на резултата.

Трикът на коконата

Помните ли оня трик с разнообразни цветове лак за нокти, покапани един след различен в купа вода, в която по-късно да потопите ноктите си, които вършат маникюра ви за милиони? Същият трик може да употребявате и за яйца. Има една значима специфичност обаче – те са единствено за хубост, не консумирайте, защото постоянно има риск лакът на нокти да проникне в яйцата.

Готови ли сте за огромното, бързо, красиво, ексцентрично боядисване с нашите 4 способи за боядисване на яйца? Светли празници!

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР