В навечерието на днешния финал на Шампионската лига между Реал

...
В навечерието на днешния финал на Шампионската лига между Реал
Коментари Харесай

Клоп и Зидан демонстрират взаимно уважение


В навечерието на днешния край на Шампионската лига сред Реал Мадрид и Ливърпул треньорите на двата противника приказваха с почит един за различен.

Критиците на Зидан считат, че той повече е аставник на извънредно надарен тим, предвождан от Кристиано Роналдо, в сравнение с талант на тактиката. „ Много хора считат, че Зинедин Зидан няма доста знания за тактиката, което звучи смешно “, сподели Клоп пред медиите в Киев.

Той добави: „ За мен Зидан е един от петимата най-хубави футболисти за всички времена. Аз съм две години и половина в Ливърпул, повече от него в Реал, само че той може за трети път да завоюва Шампионската лига. Очаквам той да бъде великолепен, какъвто беше и като състезател. Неговият тим работи като швейцарски часовник “.

За разлика от французина Клоп има скромна кариера на състезател в родната му Германия, основно като бранител в Майнц.

"Като състезател бях малко по-добър, само че той не беше лош", настоя Зидан, макар че Клоп се отличи като треньор.

„ Много почитам този мъж. Той има огромен опит и това, което реализира във футбола, е феноменално. Дали си приличаме? Не, тъй като всеки е друг, само че аз го почитам “, сподели Зидан.
 Зинедин Зидан Зинедин Зидан / БГНЕС
Зидан има общо 8 завоюва трофеи като треньор на испански грандове, в това число шампионската купа на Испания и два пъти международен клубен първенец.

Засега Клоп не е спечелил нищо с Ливърпул, въпреки че изведе отбора на финала на Лига Европа през 2016 година, който загуби от Севиля. Днешният край ще му е втори в Шампионската лига, откакто през 2013 година неговият Борусия Дортмунд загуби от Байерн на „ Уембли “.

Въпреки другите биографии, Клоп счита, че сред двамата има сходни неща. „ През целия си живот Зинедин Зидан е бил войник, раснал е в Марсилия, и с цел да направиш кариера като неговата, би трябвало да си войник “, счита германецът. „ Видях лицето му, когато някой го попита на конференция за глада и това го ядоса, същото би станало и с мен, откакто съм израснал в малко село в Шварцвалд. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР