В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската

...
В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската
Коментари Харесай

Кои ще са новите генерали за 6 май - ВИЖТЕ ТУК!

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската войска 6 май президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висше офицерско звание.

На 5 май на гала от 16.00 часа в Гербова зала на „ Дондуков " 2 президентът ще удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание „ военачалник ".

Президентът освобождава генерал-майор Димитър Илиев от длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Република Гърция и го назначава на длъжността заместник-началник на защитата. Държавният глава ще го удостои с висше офицерско звание „ генерал-лейтенант ".

Румен Радев освобождава бригаден военачалник Иван Лалов от длъжността пълководец на 3-та авиационна база и го назначава на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. На церемонията той ще бъде почетен с висше офицерско звание „ генерал-майор ".

С различен собствен декрет президентът освобождава бригаден военачалник Иван Ортомаров от длъжността шеф на дирекция „ Операции и подготовка " на Министерството на защитата, назначава го на длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Република Гърция и го удостоява с висше офицерско звание „ генерал-майор ".

Президентът назначава полковник Васил Лазаров на длъжността консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, като го удостоява с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ". Радев назначава полковник Пламен Ангелов на длъжността шеф на работа „ Военна информация ", като го удостоява с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ", оповестиха от прессекретариата на президента.

Полковник Маргарит Михайлов е назначен на длъжността шеф на дирекция „ Операции и подготовка " на Министерството на защитата. В Гербова зала той ще бъде почетен с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ".

Президентът ще удостои полковник Митко Григоров с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ". Върховният главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев назначава капитан I сан Георги Пенев на длъжността заместник-командир на Военноморските сили, като го удостоява с висше офицерско звание „ флотилен адмирал ".

С различен собствен декрет Румен Радев назначава полковник Димитър Петров на длъжността пълководец на 3-та авиационна база и го удостоява с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ".

Държавният глава удостоява полковник Веселин Стоев – административен началник – военно-апелативен прокурор на Военно-апелативната прокуратура с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР