В навечерието на Деня на Европа еврокомисарят за иновациите, научните

...
В навечерието на Деня на Европа еврокомисарят за иновациите, научните
Коментари Харесай

Мария Габриел съобщи прекрасна новина за родно училище от Велико Търново

В навечерието на Деня на Европа еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова разгласи европейските учебни заведения, спечелили в състезанието за премиите „ Ян Амос Коменски “.

С наградата се отличават европейски учебни заведения за висококачествено и изобретателно преподаване за Европейския съюз. В състезанието участваха учебни заведения от 24 страни. Изборът на 22-те учебни заведения спечелили беше изработен от самостоятелни външни специалисти.

„ Познанието и разбирането на полезностите и правилата, на които се основава Европейският съюз, е значимо от ранна детска възраст. Благодарение и на тези познания, учениците могат да развият възприятие за сериозно мислене, за принадлежност към европейския план. Днешните награди дават справедливо самопризнание на учебните заведения за техните старания да образуват европейски жители, които да не престават да вършат Европейски Съюз по-добър “, съобщи комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Мария Габриел: Важно е всичко, което вършим да доближава до хората

Тя осведоми, че българско учебно заведение - Професионална гимназия по туризъм „ Д-р Васил Берон “ от Велико Търново – е един от спечелилите. Всяко от 22-те отличени учебни заведения получава парична премия в размер на 8 000 евро. „ Благодаря на учителите за отдадеността и креативното им ентусиазъм в преподаването на Европейския съюз. Пожелавам на учениците здраве, триумфи и сбъдване на фантазиите им “, сподели тя.

В умозаключение българският комисар съобщи: “Получената премия през днешния ден е и символна. В навечерието сме на 70-годишнината от декларацията на Шуман, която е в основата на плана за мир, учреден на европейската взаимност. Седемдесет години по-късно се убеждаваме, че точно посредством креативен старания и взаимност ще успеем да преодолеем дружно невижданата рецесия и да се възстановим още по-силни от преди”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР