В навечерието на 8 декември беше спазена традицията в Технически

...
В навечерието на 8 декември беше спазена традицията в Технически
Коментари Харесай

ТУ – Варна отличи изявени студенти и преподаватели в навечерието на студентския празник

В навечерието на 8 декември беше спазена традицията в Технически университет – Варна всяка година преди студентския празник академичната общественост да се събере в зала 114 за тържественото награждаване на студенти с отличен триумф и достижения на национални олимпиади, състезания и надпревари в разнообразни области на науката, изкуството, предприемачеството, спорта, участници в обществени планове, благотворителни начинания и други

Над 100 са изявените студенти през 2018 година, 51 са бакалаврите и магистрите с триумф 6.00. В наличието на академичното управление всички те получиха поименна грамота от ректора – проф. Розалина Димова. С решение на управлението отличниците получават оптималния размер на стипендията за триумф, а студентите с награди от национални надпревари и олимпиади – еднократна парична награда.

Специално внимание и почетна грамота за принос в подготовката на изявените студенти и за високи достижения получиха и 12 преподаватели: доцент Кристина Близнакова, доцент Златка Матева, доцент Ирина Тодорова, доцент Медиха Хамза, доцент Даниела Чакърова, доцент Слава Йорданова, доцент Тодорка Георгиева, гл. ас. Кремена Цанкова, гл. ас. Венцислав Николов, ас. Таня Аврамова, ас. Нели Калчева, инж. Сиво Даскалов.

Студентската общественост в ТУ – Варна е по-голяма, разнообразна и пъстра с всяка минала година. Този 8 декември в Технически университет - Варна посрещат и петима задгранични студенти от Полша, Македония и Турция, които са на продан по стратегия " Еразъм+ ". На тържеството те получиха документа си за научен продан.

Първи студентски празник във Варна ще честват и 10 първокурсници - българи от Молдова и Украйна. Артьом, Микола, Арсений, Александър, Олександр, Микола, Васил, Иван, Сергий и Опанас избраха България, Варна и Техническия университет, с цел да продължат образованието си в специалностите „ Електроенергетика “, „ Корабоводене “, „ Електрообзавеждане на кораба “, „ Машиностроителна техника и технологии “, „ Автомобилна техника “, „ Корабни машини и механизми “, „ Софтуерни и интернет технологии “ и „ Експлоатация на флота и пристанищата “. „ За мен е чест и наслаждение от името на академичното управление и персонално от мое име да Ви поздравя с „ Добре пристигнали! “ в България и като студенти на Технически университет – Варна! “ – обърна се към тях проф. Розалина Димова, вр. и. д. ректор. – „ Всички ние от сърце Ви пожелаваме здраве, храброст и ентусиазъм, с цел да се справите сполучливо с всички провокации по време на следването в университета и да сбъднете фантазиите си по своя персонален и професионален път! Вярваме, че ще срещнете доста нови прятели тук и че Ви предстоят прелестни моменти в България! Моля, предайте на Вашите фамилии и близки в Украйна и Молдова най-искрени благопожелание за благополучие и благоденствие и за светли коледни и новогодишни празници! “ В отговор Александър Войтович и Опанас Петрович - познавач. „ Корабоводене “, поздравиха сътрудниците и гостите с авторска ария и още две осъществявания на китара и тарамбука. Александър показа, че доста би желал да основат музикална група в университета и предложения всички, които обичат музиката и желаят да се включат, да създадат дружно нещо ново и забавно за студентската общественост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР