В навечерието на 70-годишнината на Националната специализирана болница за рехабилитация

...
В навечерието на 70-годишнината на Националната специализирана болница за рехабилитация
Коментари Харесай

В столицата отвори врати нов център за целогодишно балнеолечение

В навечерието на 70-годишнината на Националната профилирана болница за рехабилитация и физикална терапия в София бе открит Център за целогодишна балнеология и калолечение.

Пациентите на болничното заведение ще могат да се възползват от лечебните свойства на минералната вода в „ Овча купел “ към този момент освен през лятото, когато действат басейните, а през цялата година.

Специалистите са безапелационни, че тази вода има отличен резултат при хора със болести на опорно-двигателния уред, при ортопедични и травматологични болести, при проблеми с периферната нервна система и кожни заболявания, както и при венозна непълнота.

Центърът беше открит с водосвет, на който участваха Ивайло Иванов, шеф на Национален осигурителен институт, и Светлана Йорданова, заместник-министър на опазването на здравето, която преряза лентата на новата облага дружно с изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Антон Живков и неговия заместител Петранка Лалева.


Изграждането на Центъра стана допустимо след спечелването на план, с който болничното заведение получи финансиране от Министерство на здравеопазването в размер на 460 хиляди лв..

Според плана минералната вода е отведена от каптажа до приземните пространства на болничното заведение. Изградени и оборудвани са четири зали с всичко належащо за модерна балнеология и калолечение. Центърът разполага с уютни пространства, в които са ситуирани последно потомство тангенторни вани и цялостния боеприпас от благоприятни условия за осъществяване на процедури с поморийска тиня.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР