В навечерието на 50-тата годишнина от първото човешко кацане на

...
В навечерието на 50-тата годишнина от първото човешко кацане на
Коментари Харесай

Русия и Германия ще изучават заедно Дълбокия космос

В навечерието на 50-тата годишнина от първото човешко кацане на Луната, една от най-значителните научни галактически задачи на Русия, след разпадането на Съветския съюз, стартира преди часове. Телескопът „ Спектр-РГ” сполучливо излетя от Байконур в Казакстан, написа Би Би Си.

Разработката на телескопа е взаимна работа сред Москва и Берлин, а задачата е проучването на Дълбокия космос и мистериозните галактически понятия – тъмна материя и тъмна сила.

За първи път тайнствен радио сигнал беше проследен до друга вселена Тя се намира на 3,6 милиарда светлинни години от Земята
Двете образуват 96% от плътността на силата във Вселената, макар че знаем доста малко за това какво съставляват те. Учените се надяват посредством „ Спектр-РГ” да получат скъпа информация за тях, както и за непрестанното галактическо разширение.

Също по този начин специалистите се надяват и да засекат над 3 млн. черни дупки посредством рентгенови фотоси. Очаква се фотосите да картографират стотици хиляди скупчвания на галактики, разпростряли се из Дълбокия космос.



Преди обаче да стартира своя авантюристичен живот, телескопът би трябвало да пътува 1,5 млн. км от Земята до т.н „ Лаграндж Пойнт 2”. Там ще има постоянна среда без смяна на сянката и температурата, които в противоположен случай биха попречили на пълноценната работа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР