В навечерието на 3 март една българка от град Първомай,

...
В навечерието на 3 март една българка от град Първомай,
Коментари Харесай

Една българка от Първомай с необичайна кауза

В навечерието на 3 март една българка от град Първомай, известна като Райна Княгиня поради българските флагове, които шие, предприе необикновена идея. Тя разгласи конкурс измежду всички учебни заведения в страната за най-красиво украсена класна стая със знаци на Освобождението. Жената ще награди цели три класа, които съумеят по най-атрактивния и неповторим метод да опишат за националния празник.

Нейните ръце са изваяли половината български флагове, които през днешния ден се развяват у нас. Колкото и необичайно да звучи, тя в никакъв случай не е учила за шивачка. Завършила е право. Атанаска Вълчева е известна в Първомай като Райна Княгиня, тъй като от 25 години шие българските флагове и с това устоя фамилията си.

" Да се шие българското знаме е страст, която идва от сърцето ми. Трябва да си родолюбец и родолюбец, с цел да можеш да шиеш българското знаме ", сподели Атанаска Вълчева пред камерата на " Събуди се ". В навечерието на националния празник подема нова патриотична идея.

За това афишира и конкурс за най-красиво украсена класна стая на тематика " 3 март ". Може да кандидатства всеки клас. Като за задачата изпрати три фотоси от стаята на фейсбук страницата - " С България в сърцето! “.

" Достатъчно е да украсят класната си стая по подобаващ метод по отношение на празника. Било с портрети на нашите революционери, хората, които са дали живота си за Освобождението на България с някакви други патриотични знаци, с табла, деца облечени във фолклорни носии ", съобщи Вълчева.

Десетки учебни заведения в страната се готвят да се включат в патриотичната самодейност. А персонално направените рисунки, осведомителни табла и знаци на Освобождението развиват освен креативните умения у децата, само че и ги възпитават в национализъм, считат учителите.

" Децата научиха доста за историята на България, за личностите, които са взели участие в революционното ни придвижване, за багра на Шипка. Отново припомнихме за хубостите на България ", сподели Петя Павлова - преподавател в ОУ " Георги Караславов " от Първомай. 

Първите 10 класа, записали се в състезанието, ще получат българско знаме. Така три училищен класа в България ще получат огромната премия на състезанието.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР