В навечерието на 24 май, Ден на славянската писменост и

...
В навечерието на 24 май, Ден на славянската писменост и
Коментари Харесай

Спирка за разкази това лято в Пловдив, София и Варна

В навечерието на 24 май, Ден на славянската книжовност и просвета, определени спирки на градския превоз в Пловдив, София и Варна се трансформират в място за литературно ентусиазъм и естрада за млади създатели.

Това се случва с помощта на плана „ Спирка за разкази “ на съдружие „ Кашалот “, заяви кординаторът му Теодора Стоянова. Проектът се случва по едно и също време в трите най-големи града на страната, като в Пловдив е част от програмата „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “, в София е подсилен от стратегия „ Култура “ на Столична община, а във Варна – от Фонд „ Култура “ на Общината.

В рамките на месец и половина от 20 май до 30 юни осем спирки на градския превоз в Пловдив и по шест в София и Варна всяка седмица ще показват по един млад и надарен създател на разкази. Те са с дължина до 250 думи и са по една от трите тематики – „ В клопката на времето “- за Пловдив „ Отново на път “- за София и „ А в този момент накъде? “- за Варна.

Само за месец уредниците получиха над 1200 описа за трите града, от които трябваше да изберат 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се разгласява на страницата на сдружението във Facebook.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР