В навечерието на 24 май 12 учители от училищата в

...
В навечерието на 24 май 12 учители от училищата в
Коментари Харесай

12 казанлъшки учители бяха отличени за работата си в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май 12 учители от учебните заведения в община Казанлък бяха отличени нощес за приноса си към образованието.
Учителката Рая Вълкова от Детска градина (ДГ) N 9 „ Слънчице “ получи премията „ Учител на годината “ в категорията " Предучилищно обучение " за развиването на музикалния гений у децата и за детския театър „ Принцеси на розата “. Учителят от от Основно учебно заведение (ОУ) „ Мати Болгария “ Любомир Казиев, който се занимава с деца, интересуващи се от химия и запазване на околната среда, стана притежател на наградата в категорията „ Основно обучение ”.
В категорията „ Средно обучение ” наградата е за музикалния възпитател Елена Юлиянова от Средно учебно заведение (СУ) „ Екзарх Антим I “, чиито ученици са спечелили в национални и интернационалните състезания по пиано. Наградите връчиха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, ръководителят на Комисията по обучение в общинския съвет Радиана Стефанова и заместник-председателят на общинския съвет Владимир Чучумишев.
Наградите за „ Цялостен принос в областта на образованието “ в трите категории получиха Радка Влахов от ДГ N 15 „ Звънче “, Елена Гитова от ОУ „ Климент Охридски “ - Крън, и Йовка Чорбаджийска, учител по български език и литература в Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов ”.
Тримата учители, получили наградата „ Млад и сполучлив кадър “ в обособените категории са Кремена Караиванова от ДГ N 18 „ Пчелица “, Жана Колева от ОУ „ Никола Вапцаров “ и Руслан Милев от Профилираната природоматематическа гимназия „ Никола Обрешков “, които получиха премиите си от отрасловия заместник-кмет Лилия Цонкова.
Специални награди получиха Атанаска Градинарова от ДГ N 1 „ Здравец “ за прилаганите форми на образование в категорията " Предучилищно обучение ", Маргарита Димитрова от ОУ „ Мати Болгария “ за дейна работа и трайни достижения в развиването на млади гении в изобразителното изкуство в категорията " Основно обучение " и Стефка Добрева, която приготвя възпитаници за уеб основани национални надпревари в категорията за приблизително обучение. Наградите връчи ръководителят на комисията по номинациите Сребра Касева, шеф на кабинета на кмета Галина Стоянова.
В комисията тази година са постъпили 41 номинации от детски градини, съществени учебни заведения и гимназии. Наградите се връчват за втора поредна година и са самопризнание за най-хубавите учители в Казанлък в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Думи на признателност за всеотдайния труд и за резултатите от тяхната работа, потвърдени от учениците им на локално, районно и национално равнище произнесе кметът на община Казанлък Галина Стоянова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР