В навечерието на 146-годишнината от гибелта на Левски, сдружение Българска

...
В навечерието на 146-годишнината от гибелта на Левски, сдружение Българска
Коментари Харесай

Издадоха писмата на Левски в луксозна книга

В навечерието на 146-годишнината от гибелта на Левски, съдружие „ Българска история " издаде първото независимо издание на писмата на Апостола, съдържащо фототипна част и разчетен текст.

От издателството прецизират, че „ Писмата на Левски " е тъкмо такова, каквото се чака да бъде – първокласно издание с твърди корици, което да заеме почетно място в фамилната ни библиотека. Чрез него всеки ще има опция да се допре до епистоларното завещание на Апостола, само че също и да се запознае с неговите мисли, стремежи и паники.

Книгата съдържа 60 определени писма. В първата част на изданието ще откриете достоверните им изображения от архивите, а във втората – разчетен текст, запазващ напълно истинския изказ и правопис. Именно тази достоверност ще помогне на читателя за осмислянето на индивида Васил Кунчев, предназначен да се трансформира в героя Левски.

Множеството пояснителни бележки внасят подтекст в наличието и прибавят голяма научна стойност на написаното. Нещо повече – разчитането и подборът на писмата е дело на изтъкнатите експерти Цветолюб Нушев и Тодорка Томова, посветили живота си на проучване на документалното завещание на Апостола.

Проектът е подсилен и от Национална библиотека „ Кирил и Методий ".

Във времена, когато личността на Левски е обект на спекулации и сензации, а и от ден на ден се дистанцира от нашата реалност, сходна книга е повече от нужна, прибавят още от издателството.

„ Писмата на Левски " към този момент е налична за предварителна поръчка на BULGARIANHISTORY.SHOP, a от 18 февруари може да бъде открита и в комерсиалната мрежа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР