В навечерието на 12 август, обявен от ООН за Международeн

...
В навечерието на 12 август, обявен от ООН за Международeн
Коментари Харесай

"Голямото рок междучасие" на БНТ1 с отличие за иновативен културен проект

В навечерието на 12 август, разгласен от Организация на обединените нации за Международeн ден на младежта, Българската асоциация на работодателите в региона на културата и Граждански институт връчиха годишните награди „ ПроКултура - 2017 " за принос към разширението на достъпа на младежите до просвета посредством новаторски планове. Проектът на БНТ1 „ Голямото рок междучасие " е носителят на наградата в категория „ Mедии ". В претекстовете на журито е отличен методът на публичната телевизия да дава достъп на надарени младежи до изява пред необятна аудитория, цялостния принос на плана за приобщаване на подрастващите към стойностни културни явления, приносът за развиване на партньорства сред креативния бранш и младежите, новаторството и вдъхновението на плана.

Българска национална телевизия продуцира телевизионната реализация на деветия сезон на състезанието „ Голямо междучасие ", който е основан през 2008 година от Димитър Кърнев и членовете на група D2. Досега в неповторимото музикално съревнование са взели присъединяване съвсем 500 юношески рок-групи, а през 2016 година, по самодейност на програмния шеф на БНТ1 Севда Шишманова, се трансформира в музикално риалити, което завоюва благосклонностите на хиляди фенове.

" Голямото Рок Междучасие " провокира същински възторг в обществените мрежи и върна към Българска национална телевизия интереса на най-младата публика ", споделя Севда Шишманова. „ Форматът сподели, че пораства потомство с извънреден музикален усет и професионално равнище. Ученическите групи " разрушиха " ефира и се оказа, че рок културата, наследена от родителите им, за тях е дейна платформа. Българска национална телевизия им даде късмет да я осъществят пред най огромната аудитория - телевизионната " - счита програмният шеф на БНТ1.

Телевизионната версия на плана „ Голямото рок междучасие " притегли рекорден брой учебни рок групи от цялата страна - над 140, а публичната телевизия даде опция на надарените млади музиканти да стъпят на най-престижната сцена, да завоюват голям брой фенове и да трансформират своята креативна орис. Най-популярните български рок-изпълнители, музикалните идоли на не едно потомство, експерти и педагози с интернационална кариера станаха част от плана на БНТ1 „ Голямото рок междучасие ", а телевизионното шоу бе осъществено с финансовата поддръжка на Първа капиталова банка. За шестте седмици, през които бе предаван в народен ефир, планът завладя и обществените мрежи и притегли вниманието към младите реализатори на редица публицисти, музиканти, продуценти, актьори и на многочислена публика.

В момента спечелилите в първия ефирен сезон на „ Голямото рок междучасие 2016 " - добричката група „ Блъд ръш " - завършват записите на авторската си ария, която сътвориха в границите на плана. Предстои формалното показване на новото парче на групата. Освен цялостно музикално съоръжение младите музиканти имаха опция да завоюват доста фенове и да се вземат присъединяване в новогодишния театър на публичната телевизия - „ Сцена под звездите ".

От на следващия ден стартира записването за присъединяване в новото издание на състезанието " Голямо междучасие ". До края на месец август училищен музикални обединения от цялата страна могат да се включат в надпреварата, а детайлности са оповестени на уеб страницата на плана www.rockbg.com. Музикантът Димитър Кърнев от Д2 и неговият екип ще изберат най-хубавите банди, които ще получат право да вземат участие в десетия сезон на музикалната конкуренция. " Голямото рок междучасие " започва през септември и следва да бъде взето решение дали и новият сезон ще бъде предаван онлайн по БНТ1.

Екипът на плана „ Голямото рок междучасие ", който донесе на Българска национална телевизия годишната премия „ ПроКултура " 2016 ": Федя Тодорова (делегиран продуцент от страна на БНТ), Димитър Кърнев (музикален продуцент), Кристина Матеева и Александър Обретенов (изпълнителни продуценти), виновен оператор - Здравко Ружев, сценографията е дело на Катя Христова, режисьор на формата - Станислав Терзиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР