В навечерието на 110-ата годишнина от рождението на Никола Вапцаров

...
В навечерието на 110-ата годишнина от рождението на Никола Вапцаров
Коментари Харесай

Студенти представят биографичен филм за Никола Вапцаров

В навечерието на 110-ата годишнина от рождението на Никола Вапцаров двама студенти показват биографичен филм за живота и ориста на един от най-емблематичните български създатели. Премиерата на лентата ще бъде на 9 декември в кино G8 в София.

Авторите на кино лентата са Гордан Коев, който влиза в ролята на Никола Вапцаров, както и режисьорът на кино лентата Петър Дойчев.
Гордан Коев, който влиза в ролята на Вапцаров: Кабинетът на Константин Стоилов в Столичната библиотека най-вече се приближава до епохата, в която е живял и писал Никола Вапцаров и доста ни оказа помощ за една от сцените във кино лентата - сцена сред писателя и наемател, който го взима на работа във фабриката Българска горска промишленост ООД. Този наемател се изиграва от артиста Георги Новаков, а Вапцаров съм аз.
Премиерата на кино лентата съответствува и със 110-ата годишнина от рождението на Никола Вапцаров.

Режисьорът описа, че концепцията за кино лентата е пристигнала от самото произведение Песен за индивида.
Петър Дойчев, режисьор: То е наситено с доста огромна драматика, вътре има доста ясно изразени противоположни позиции - имаме човекомразец и човеколюбец в самата поема. Тя е доста пъстра откъм всевъзможни трагични дейности, по тази причина искахме да създадем една визуализация, а всичко това взехме решение да го вържем с биографичните данни на поета.
Посланията, които оставя филмът, са свързани с казуса за хуманността, за вярата и въпросът дали задачата оправдава средствата.

За Гордан Коев било забавно предизвикателство да се превъплъти в ролята на поета.

Режисьорът описа, че планът се приготвя към година от 15 индивида.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР