В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските

...
В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските
Коментари Харесай

250 аудио урока по български език изпрати вицепрезидентът на сънародниците ни в испаноговорящи страни

В навечерието на 11 май, когато почитаме паметта на славянските първоучители Светите братя Кирил и Методий, вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати 250 аудио урока по български език до българските общности в испаноговорящи страни. Неотдавна българи от Аржентина споделиха с вицепрезидента потребността си от подобен вид уроци. Няколко десетки сдружения ще се възползват от безплатно предоставените звукозаписи, посредством които да усъвършенстват знанията по български език.

Уроците са основани преди повече от тридесет години от проф. Венко Кънев – ценител на Латинска Америка и испанската просвета, почетен професор, лекар хонорис идея на редица университети. Излъчвани са с огромен триумф съвсем две десетилетия в ефира на Българското национално радио.

По самодейност на Илияна Йотова и екипа й аудио уроците бяха открити и презаписани посредством актуален цифрови технологии. Проф. Венко Кънев, който преди дни прибързано си отиде от този свят, даде безплатно на вицепрезидента уроците, с цел да послужат те на българите в чужбина. Осъществяването на самодейността не би било допустимо без съдействието на Българското национално радио, на което вицепрезидентът сервира своите благодарности.

„ Животът ви е отвел в други страни и континенти, само че зная, че сте запазили корените на една и съща любов – обичта към Родината. Това е онази невидима, само че така мощна връзка сред всички българи по света. Още една дейна и величествена мощ ни държи споени дружно – това е родният ни език “, съобщи вицепрезидентът Йотова в особено видео послание към сънародниците ни в Аржентина, в което разгласи даряването на аудио уроците.

„ Изпращам ви гласа на Родината. Вярвам, че с говоримия жив български език ще заздравим връзката с България. Вярвам, че благозвучната българска тирада ще заплени и вашите близки хора, и чужденците! Така ще отидем крачка по-напред в задачата да пазим и разпространяваме българския език и просвета “, акцентира Илияна Йотова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР