В научното изследване се отбелязва, че преди смъртта човек започва

...
В научното изследване се отбелязва, че преди смъртта човек започва
Коментари Харесай

Учените изясниха какви сънища вижда човек преди смъртта си

В научното проучване се отбелязва, че преди гибелта човек стартира да вижда доста ярки сънища, постоянно техният сюжет стартира да се повтаря всяка вечер. Това се случва почти единадесет дни преди кончината.

30% от хората са видели насън умрелите си към този момент родственици, 59% са подготвяли куфарите си за пътешестване, предстояло им дълго пътешестване или пък закупували билети.

Незначителна част от хората виждали в съня си мемоари от предишното. Учените също по този начин са разкрили, че децата стартират да сънуват домашни животни, преди да умрат.

По-рано, специалисти от Университета в Колорадо, изясниха, че в случай че ако човек спи прекомерно малко или прекалено много, то даже при деен метод на живот и прекъсване на тютюнопушенето, рискът от сърдечен удар остава висок.

Учените са провели изследване върху данните на 461 хиляди души на възраст 40-60 години, които в никакъв случай не са имали сърдечен удар. Те са наблюдавалш здравето на участниците в опита в продължение на няколко години. В резултат е открито, че за тези, които спят по-малко от шест часа дневно, вероятността за инфаркт е 20% по-голяма. От друга страна се оказало, че тези които спят повече от девет часа, страдат от сърдечни проблеми с 34% по-често. Експертите считат, че естественото равнище на сън понижава риска при генетично предразположени хора с 18%.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР