В Научноизследователския институт към МУ-Пловдив се проведе работен семинар по

...
В Научноизследователския институт към МУ-Пловдив се проведе работен семинар по
Коментари Харесай

Семинар по невронаука се проведе в МУ-Пловдив ВИДЕО

В Научноизследователския институт към МУ-Пловдив се организира работен семинар по план " Development of Institutional Partnership across Europe in the Field of Translational Neuroscience – DIP Neuroscience ", финансиран по Национална стратегия „ Европейски научни мрежи “ посредством Споразумение № Д01-284/06.10.2020. Стойността на финансирането за 2022 година по този план е 782 280 лева
В срещата участваха представители на всички сътрудници по плана. МУ-Пловдив, като водещ сътрудник и хазаин на срещата, беше показан от акад. проф. доктор Дроздстой Стоянов, доцент доктор Севдалина Кандиларова, доктор Анна Тодева-Раднева, доктор Росица Паунова и доктор Кристина Стоянова. Dr Letizia Squarcina и Dr Eleonora Maggioniучастваха от името на University of Milan (Italy), Prof. Claus Lamm и Dr Ronald Sladky от University of Vienna (Austria), Dr. Ferah Kherif и проф. Богдан Драгански от Canton of Vaud University Hospital (Switzerland) и Dr Alexandra Korda беше представител на изследователската група от University of Lubeck (Germany), ръководена от Prof. Stefan Borgwardt.
Прочетете още
През първия ден беше показан преглед на плануваните изявления и отчет за пилотните сканирания на проби в партньорските центрове. Всеки представител на сътрудниците направи преглед на своя проучвателен проект, беше направено отчитане на напредъка на настоящите планове.



За втория ден бяха планувани четири на практика образования и презентации, в които взеха присъединяване и студенти на МУ-Пловдив.
За реализиране на научните цели на плана и прехвърлянето на познания досега бяха извършени няколко образования, самостоятелни подвижности и експертни визити. Разработени бяха  съвместни изследвания и изявления за шерване на резултатите от съдействието.

Младите откриватели бяха включени интензивно в плановите оферти и изследванията, тъй че общият проучвателен профил на младите учени в Пловдив стана по-конкурентоспособен и съответен на все по-високите научни стандарти.

Очакваното влияние от този план е реализиране на напреднало равнище на трансфер на познания в региона на транслационната невронаука и е в сходство със стратегическите цели на Третата стратегия на Европейска комисия за опазване на здравето 2014-2020 година, както и с целите на тематичната област „ Индустрия за опазване на здравето и биотехнологии “ от Националната тактика за умна специализация 2014-2020 година и Националната тактика за развиване на научните проучвания в Република България 2017 - 2030 година Резултатите от плана са вградени в Стратегическата и иновационна стратегия на МУ-Пловдив по Плана за възобновяване и резистентност на Европейска комисия и в Националната тактика за психологично здраве 2030 година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР