В научните работи на 64 ректора на руски висши учебни

...
В научните работи на 64 ректора на руски висши учебни
Коментари Харесай

Уличиха 64 руски ректора в плагиатство

В научните работи на 64 ректора на съветски висши образователни заведения са били открити неточни заимствания и плагиатство. Констатацията е посочена в отчета на организацията „ Дисернет “, като оттова прецизират, че с помощта на дисертациите си, упоменатите ръководители са получили научни степени, написа "Монитор ".
В тази връзка просветителните управляващи на страната прецизират, че по закон авторството на дадена научна работа може да се оспори само в съда. Изключение са вероятни единствено, в случай че са минали повече от 10 години от момента на отбраната й. Като цяло учените, които се борят с фалшификациите в своите среди, са открили общо 112 ректора, които по един или различен метод са нарушили нормите на академическата нравственос. 32-ма от тях са взели участие в отбраната на недоброкачествени дисертации в ролята си на научни ръководители или на съперници. У 31 ръководители на ВУЗ-ове пък са открити неточни публикации.
Междувременно от Висшата атестационна комисия обявиха, че в отчета на „ Дисернет “ са приведени отзиви единствено не техни учени и, че множеството приведени обстоятелства „ не са еднопосочно приети доказателства нито в правовото поле, нито в академичната общественост “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР