В националното проучване Удовлетвореност на работното място са анкетирани 1095

...
В националното проучване Удовлетвореност на работното място са анкетирани 1095
Коментари Харесай

80% от българите не харесват работата си, биха я заменили ве...

В националното изследване „ Удовлетвореност на работното място ” са интервюирани 1095 души, измежду тях – чиновници в IT бранша, в областта на маркетинга, обществената администрация, търговията и продажбите, а 80% от интервюираните не са удовлетворени на работното си място.

„ За IT бранша, към 60 % от хората, са отбелязали, че не са задоволени от работната среда. Тоест те може да не са недоволни от заплатата, която получават, само че може да са недоволни от други неща, да речем, че са доста уплашени ”, изясни Даниела Стамова, която е ивент управител в ”Career show ”, създатели на изследването, представени от NOVA.

Проучването демонстрира, че най-недоволните чиновници са в секторите „ Търговия ”, „ Продажби ” и „ Публична администрация ”. Там хонорари са най-ниски и най-голям % от работещите са отбелязали, че не са задоволени от изискванията на труд в фирмите си.

„ Секторът, в който имаше най-нисък % на незадоволеност, не беше секторът, който получава най-високи заплати. Това беше HR секторът ”, посочи Даниела Стамова. Според нея, работодателите от ден на ден се интересували от това, по какъв начин се усещат чиновниците им на работното място.

„ Физически, душевен,стресирани ли са и по какъв начин да подобрят това ”, разяснява Стамова.

Голям % от интервюираните са отбелязали, че биха сменили работата си, в случай че им предложат с 20 % или 50 % по-висока заплата на друго работно място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР