В национално обръщение в петък вечер украинският президент Владимир Зеленски

...
В национално обръщение в петък вечер украинският президент Владимир Зеленски
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна и най-тежката нощ за Киев

В национално послание в петък вечер украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че украинците ще останат и ще се бият за страната си и упрекна Русия, че е ориентирана към цивилна инфраструктура. Той акцентира, че това ще е най-тежката нощ, в която се взема решение ориста на Украйна.

След два дни на тежки борби в покрайнините, до момента в който съветските войски настъпваха към града в украинската столица цяла нощ ехтяха детонации и автоматизирана пукотевица. Изстрели се чуваха и покрай центъра.

Говорител на Зеленски съобщи, че президентът е приел съветско предложение за осъществяване на договаряния и е подготвен да приказва за мир и преустановяване на огъня.

Русия наложи несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждаща нашествието в Украйна. Китай, Индия и Обединените арабски емирства се въздържаха при гласоподаване. След гласуването 50 страни издадоха взаимно изказване, в което обявиха, че Русия е злоупотребила с властта си, като е блокирала резолюцията.

Съединени американски щати и Канада оповестиха наказания против съветския президент Владимир Путин и съветския външен министър Лавров, като се причислиха към Европейския съюз и Англия. По-късно Австралия също разгласи наказания както във връзка с съветски ръководители, по този начин и за белоруски политици.

Украинските военни дадоха първия си отчет за детонациите, които раздрусаха западен Киев в ранните часове на деня.

Военната работа за правоприлагане на Украйна съобщи, че въоръжените сили на страната са " унищожили колона от окупаторска техника " в киевския квартал Берестейска. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР