В Националния военноисторически музей (НВИМ) днес се провежда Ден на

...
В Националния военноисторически музей (НВИМ) днес се провежда Ден на
Коментари Харесай

Ден на бащата с атракции за малки и големи в Националния военноисторически музей

В Националния военноисторически музей (НВИМ) през днешния ден се организира Ден на бащата , отдаден на специфичната връзка сред таткото и детето , оповестиха от пресцентъра на музея. Събитието се организира за осма поредна година, от 10-18 ч., с вход свободен и многочислени атракции.
 
Специално за празника Българската войска показва военни машини " Мерцедес " , бойна бронирана машина " Командо-Селект ", брониран военен джип " Пясъчна котка ", високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка.
 
Всички искащи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея - вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог " Луна-М " и преносим радиовисотомер " Вершина ".
 
Забавленията за дребни и порасналите деца ще включват програмиране на роботи
и основаване на видеоигри , виртуална зона за игри, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и основаване на мечтания град , решение на логичен задания и ра знообразни интерактивни игри н е единствено ще подтикват детското логическо мислене, само че и креативното въображение, означават от музея.
 
В този ден за децата всичко ще е разрешено - ще скачат на голям матрак , ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще станат основни герои в детска приказка и даже ще играят минифутбол, до момента в който родителите им се срещат с Програмата за ранно детско развиване на Уницеф, допълват от НВИМ. Децата ще могат още да покажат своите познания в куиз за финансова просветеност с награди.-->
 
Малчуганите и татковците ще имат и опция да седнат зад кормилото на едни от най-модерните коли и любопитни транспортни средства или пък на атрактивни модели колела. Любителите на природата пък ще изживеят вълнуващи страсти в скаутски лагер, а изпълнените с сила дребни и огромни посетители на музея ще се потопят в магията на националните танци сред 10 и 13 часа.
 
Денят на бащата се провежда с поддръжката на Министерство на защитата, " Шампиони за децата " на УНИЦЕФ България, Съюз на българските автомобилисти, Национална скаутска организация на България и други. Събитието се реализира със съдействието на водещия на " Стартер " - Симеон Колев, и медийната поддръжка на BG Radio.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР