В Националния оперативен център на ГДПБЗН е постъпила информация за

...
В Националния оперативен център на ГДПБЗН е постъпила информация за
Коментари Харесай

Предприемат превантивни мерки заради предстоящите силни ветрове и валежи

В Националния действен център на ГДПБЗН е постъпила информация за метеорологичната конюнктура в страната, съгласно която предстоят мощни ветрове и превалявания.

enlightenedЗа 18 ноември (събота) е разгласен „ оранжев код “ за мощен северозападен вятър със скорост 10 - 15 м/с.

Очакванията са в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Софийска, Перник, Търговище поривите да доближат до 25-30 м/с.

Валежи от дъжд с количества 15-35 л/кв.м се чакат в областите Добрич, Варна и Бургас.

Според хидрологичната прогноза на НИМХ-МОСВ през идващите 48 часа това може да докара до повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ изпрати до регионалните шефове инструкции за предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им от Закона за отбрана при бедствия.

Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за повишение на готовността при пораждане на изключителни обстановки. За прогнозите са известени и шефовете на ОДМВР в областите с „ оранжев код “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР