В Националната финансово-стопанска гимназия бе даден старт на съвместната кампания

...
В Националната финансово-стопанска гимназия бе даден старт на съвместната кампания
Коментари Харесай

Стартира кампанията „Заедно срещу насилието в училище“

В Националната финансово-стопанска гимназия бе даден старт на взаимната акция на УНИЦЕФ и Министерството на образованието и науката „ Заедно против насилието в учебно заведение “. Главната цел на самодейността е да се увеличи разбирането и чувствителността по тематиката за насилието, да се понижи толерантността към другите му проявления и да се поддържат учебните заведения в ефикасната предварителна защита на насилието и издевателството. Кампанията е подкрепена от Нова Броудкастинг Груп.

Участие в полемиката, която е част от световната самодейност на УНИЦЕФ „ Младежки диспути “, взеха възпитаници от 12 клас в НФСГ, дружно с доктор Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката на Република България, Надежда Узунова, публицист от Нова телевизия и шефът на гимназията Мая Гешева.

„ Ние имаме вяра, че насилието в учебно заведение може да бъде предотвратено. За да реализираме това, освен би трябвало да сме обединени, само че и би трябвало да чуем гласа ви. Не оставайте в това пространство на безмълвие, боязън и равнодушие, което може да съсипе вашия живот или живота на другар! Говорете. Кажете ни какво можем да създадем дружно! “, обърна се доктор Муита към учениците.

„ Включването на младежите е една от най-важните стъпки в битката против насилието “, сподели Д. Сачева.

„ Мога да обещая, че ние не покриваме тези случаи – за тях би трябвало да се приказва. За страдание те се появяват в новините доста по-често, в сравнение с ни се желае “, сподели в обръщението си към учениците Н. Узунова. „ В тези случаи няма жертва и агресор. И двете страни са жертви и имат потребност от помощ и поддръжка “, добави тя.

Данните :

Над половината младежи по света са били най-малко един път обект на принуждение от страна на връстници във и към учебно заведение. Физическото принуждение и тормозът пречат на образованието на над 150 милиона деца на възраст 13-15 години, съгласно данни на изследване на УНИЦЕФ. Учениците в България са измежду челните 10 от общо 43 изследвани страни, наранени от казуса „ учебен тормоз “. Дискомфортът и отчуждението от учебно заведение, ниският триумф и тормозът утвърждават рисковите държания измежду юношите, демонстрират данни на друго проучване - върху здравето и държанието на децата в учебна възраст, извършено от Института за проучване на популацията и индивида в съдействие с УНИЦЕФ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР