В националистическата коалиция “Обединени патриоти” имало наслоено напрежение и формаията

...
В националистическата коалиция “Обединени патриоти” имало наслоено напрежение и формаията
Коментари Харесай

Валери Симеонов съобщи за напрежение между партиите в Обединените патриоти


В националистическата коалиция “Обединени патриоти” имало наслоено напрежение и формаията “скърцала”, а дали това ще се оправи зависело от водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Това стана ясно от думите на вицепремиера и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов (НФСБ).

" Каруцата върви, тогава скърца, когато не скърца, тогава е рисково ", разяснява той пред Българска национална телевизия вър вторник връзките сред националистите, които са сътрудници на ГЕРБ в ръководството.

Симеонов изрази неудоволствието си от това, че се вършат самоволни изявления в медиите, а в парламентарната група от няколко месеца има напрежение без да се прави нещо за премахването му. Не се е събирал и политическият съвет.

" Има неколкомесечни напрежения в парламентарната група, които няма предпочитание да бъдат решени, изключително от сътрудника Каракачанов, има изкривяване на медийните показа в обединението. Цялостното медийно пространство е узурпирано от Вътрешна македонска революционна организация ", сподели водачът на НФСБ и добави: " Предлагал съм на Сидеров ( водачът на " Атака " Волен Сидеров е ръководител на парламентарната група – бел.ред.) да провежда среща, нещо не се получава ".

Запитан дали връзките ще бъдат изчистени, отговори, че това зависи от водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. " Това са заболявания на растежа. Когато първите признаци на звездната болест бъдат избрани, рационалните хора реагират, неразумните не престават да мислят, че са по умни от другите и летят в небесата ", заключи връзките с съдружните сътрудници Симеонов и ги укори, че се изричат " неподготвени " за Истанбулската спогодба и за референдум за нея.

Според вицепремиера тематиката за Истанбулската спогодба се преекспонира от Вътрешна македонска революционна организация и Българска социалистическа партия в опити да се извлекат тяснопартийни дивиденти. Той изрази мнение, че референдум е непотребен, тъй като щесе провали и тогава на хората мъчно ще им бъде обяснено за какво са изхарчени 30 млн. лева за провеждането му. " Няма да излязат бабите да гласоподават за нещо, което не схващат. Представяте ли си каква офанзива ще има тогава от това джендър общество, по какъв начин ще изясняват, че с това вкарахме джендър тематиката в публичното пространство. Един политик би трябвало да гледа в бъдещето. По такива тематики не се прави референдум ", сподели вицепремиерът.

" Няма естествен политик, който да не се бори срещу насилието, без значение дали е на сексуален или на породист принцип ", акцентира Симеонов, който преди години беше засечен да блъска жена на българо-турската граница.

От казаното в студиото се разбра, че водачът на НФСБ се е обидил и на думите на математика Михаил Константинов, който в същото предаване през вчерашния ден го е нарекъл " неефикасен политик ". Като образци за противоположното уточни приноса си за смяната в проекта за ръководство на народен парк " Пирин ", подготовката на промените в проекта за Витоша и вкарването на ред в Слънчев бряг.

След като посочи управническите си заслуги в типичния си жанр Валери Симеонов характеризира обществени персони.

По думите му Явор Дачков от уеб страницата " Гласове " е " неугледен човек " и " рационален човек, опитващ да влезе в жълтия бранш ", а социолога Първан Симеонов от " Галъп " упрекна, че като член на Вътрешна македонска революционна организация извършва техни поръчки. Това стана откакто " Гласове " писали неистината, че Симеонов е съгласувал на загадка среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов обща позиция за Истанбулската спогодба. Социологът пък през вчерашния ден в същото предаване назова вицепремиера, че имал властови упоритости.

" Може някой да каже, че се слушам с Кончита Вурст и извършвам нейните инструкции, има вяра ли някой съществено, че Цветанов, който е с 10 година по-млад от мене, ми дефинира държанието " аргументира се той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР