В натовареното ежедневие често попадаме в ситуации, в които трябва

...
В натовареното ежедневие често попадаме в ситуации, в които трябва
Коментари Харесай

iPhone ще работr само с поглед - какво знаем за новата функция в iOS 18

В натовареното всекидневие постоянно попадаме в обстановки, в които би трябвало да използваме смартфона си за една или друга задача, само че в това време вършим и нещо друго, и две ръце отново се оказват незадоволителни за всичко. И сигурно сме си мислили какъв брой хубаво би било, в случай че може обичаната ни джаджа да действа единствено с взор.
 Apple и решението на компанията да създава роботи за дома
След неуспеха с електрическите автомобили - какъв ще е новият ход на Apple

В търсене на следващия огромен триумф

Е, сходни благоприятни условия очевидно са неизбежното бъдеще на технологиите, обвързвано с внедряването на функции с изкуствен интелект. Apple не желаят да остават обратно от наклонността и тези дни показаха функционалност, която се чака да бъде налична с новата операционна система iOS 18 и iPadОS 18, която ще бъде показана по-късно тази година.

Безспорно от новопредставените благоприятни условия най-силно усещане ни направи тази за eye tracking (проследяване на погледа). Тя бе предлагането на софтуерната компания по повод Световния ден за повишение на осведомеността по отношение на достъпността. Но сигурно се хареса не само на потребителите на устройствата им, които са с някакъв тип увреждания, пречещ им да ги употребяват по обичайния метод.

= WWDC Global Accessibility Awareness Day— Apple Preview Accessibility iPad Phone Eye Tracking
— ︎google. (@npwitk)
Всички модели и iPad с чип А12 или по-нов ще имат опцията посредством предната камера да направляваме в софтуера без спомагателен хардуер или аксесоари. При активиране на функционалността от нас се желае единствено да гледаме в екрана, с цел да движим в менюта и приложения или да задържим погледа си върху някой детайл, с цел да го изберем.
 Рекламата на iPad Pro, която накара Apple да се извини
Рекламата на iPad Pro, която накара Apple да се извини

Още една стъпка към гибелта на таблета

От Apple оповестиха, че работят и върху нови, усъвършенствани функционалности за гласов надзор, които също са въз основата на изкуствен интелект. Чрез тях ще могат да се основават гласови шаблони за директни пътища до приложения или да се задават команди, формирани единствено от една дума, които ще се схващат и извършват от Siri, разяснява Engadget.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР