В НАТО, и лично аз, оценяваме приноса на България към

...
В НАТО, и лично аз, оценяваме приноса на България към
Коментари Харесай

Председателят на Военния комитет на НАТО: Оценяваме приноса на България към мисиите и операциите на алианса

В НАТО, и персонално аз, оценяваме приноса на България към задачите и интервенциите на алианса, сподели на конференция ръководителят на Военния комитет на НАТО основен маршал от авиацията Стюарт Пийч, който е на посещаване в България.

България способства за споделената сигурност в алианса в доста разнообразни посоки, означи Пийч и добави, че в пакта приветстват напъните за модернизиране на българските въоръжени сили. Въоръжените ви сили играят стратегическа роля в Черноморския район, като дават кораби за дейностите на НАТО по наблюдаване. Давате значим принос към задачите на НАТО в Афганистан и Ирак, както и имате свои военни в задачата в Косово. Изключително признателни сме за това, уточни Пийч.

Днес обсъдихме сигурността в Западните Балкани, където България играе основна роля и НАТО е ангажирана с района. Чрез приноса ви, наличието ви в Косово, посредством поддръжката ви за водената от Европейски Съюз задача в Босна и Херцеговина, вие подпомагате евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, сподели Стюарт Пийч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР