В настоящия момент онлайн магазините се изправят пред необходимостта да

...
В настоящия момент онлайн магазините се изправят пред необходимостта да
Коментари Харесай

Дрехите уж евтини, но куриерите напомпват цените

В сегашния миг онлайн магазините се изправят пред нуждата да покачат цените на своите артикули, заради високите разноски за доставка. Те са нарастнали със забележителните 40% единствено през последните два месеца, жалват се онлайн търговците. Оправдават се, че нарастването на разноските за куриерска доставка ги принуждава да покачат цените на стоките си.

 

Ако доставката е с безвъзмезден превоз, тогава търговецът търпи загуби вследствие на неизгодните условия, предлагани от куриерските компании. Затова, голям брой онлайн магазини компенсират увеличените разноските за превоз посредством повишение на цените на предлаганите от тях артикули.

 

Това изяснява за какво цените на облекла и обувки, поръчани онлайн, се оказват с до 20 на 100 по-скъпи. Така на процедура цената на куриерската услуга влиза в цената на самата стока, като в някои случаи куриерът излиза близо 60% от цената на самия артикул.

 

Например за пратка до 2 кг. от 30 лв. ще платите към 17-18 лв. доставка. Разбира се, цената на куриерската компания към онлайн търговците зависи и от размера колета. При по-големи обороти от страна на интернет магазините офертата постоянно е по-изгодна. Куриерските компании изясняват високите си цени с инфлацията и повишените разноски за труд – дежурното опрощение на всички в страната макар понижените й стойности в последните 2 месеца.

 

Заради наклонността на повишаване на стоката в онлайн магазините до крайния консуматор мнозина още веднъж се завръщат в молове и комерсиалните центрове и пазарят от там.

Инфо: Уикенд

Тагове: куриери куриерски услуги цена дрехи доставка поскъпване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР